Η ΤΑΙΝΙΑ AVATAR ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ!!


Τέλος στην προβολή του "Avatar" στην Κίνα, βάζουν οι αρχές της χώρας, καθώς θεωρήθηκε ότι περιέχει ανατρεπτικά μηνύματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, Apple Daily, η China Film Group έδωσε εντολή να σταματήσει η κανονική προβολή της ταινίας άμεσα, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρη εντολή και για τις 3-D προβολές.Η ταινία φαινόμενο, που σπάει τα ταμεία και πρόσφατα βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Τζέιμς Κάμερον, είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στην Κίνα. Η απόφαση των αρχών έχει και εμπορικά και πολιτικά κίνητρα. Η ταινία παρουσιάζει τον αγώνα της φυλής "Νάβι" να προστατέψουν τον τόπο και τον πολιτισμό τους από τους ανθρώπους που θέλουν να τους διώξουν από τη γη τους για να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα πετρώματα.Κινέζοι σχολιαστές, θεωρούν ότι ο αγώνας των "Νάβι" μπορεί να συγκριθεί με τις προσπάθειες των κινέζων να προστατέψουν της γη τους και τα σπίτια τους, από την κυβέρνηση και μεγάλες εταιρίες επενδύσεων.

Η κυβέρνηση της Κίνας, θέλοντας να αποφευχθούν επικίνδυνοι συνειρμοί προχώρησε στην απαγόρευση, που προσθέτει άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των παρεμβάσεων για τον έλεγχο της δημόσιας σφαίρας(Παρέμβαση στα online παιχνίδια, υπόθεση Google, αυστηρή λογοκρισία).

Οι προβολές του Avatar στην Κίνα είχαν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή news24|7.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... / 20 Ιανουαρίου 2010 στις 9:29 π.μ.  

Μας δουλεύουν; η ταινία είναι μία μάπα και μισή. Πρέπει να είναι πολύ άσχετοι οι Κινέζοι γιά να νομίζουν ότι η τρισδιάστατη σαχλαμάρα του Κάμερον έχει ανατρεπτικά μηνύματα. Σιγά μην ξεκινήσει και η επανάσταση ρε παιδιά. Με κάτι τέτοιες αηδίες ρίχνουν νερό στο μύλο και διαφημίζεται η τρισδιάστατη βλακεία σαν την ταινία σταθμό (!)...έλεος ρε κινεζάκια, γιά ψάξτε το λίγο.

dimi είπε... / 20 Ιανουαρίου 2010 στις 6:49 μ.μ.  

tin trisdiastati den tin apagoreusan. mono tin kanoniki.. den tin paleuoyn.

Anast_Ath είπε... / 21 Ιανουαρίου 2010 στις 2:21 π.μ.  

Μάλλον οι περισσότεροι Κινέζοι δεν έχουν λεφτά για να δουν την τρσδιάστατη, οπότε δεν τους νοιάζει!!!