ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!


Άγνωστοι κατέβασαν και πέταξαν την ελληνική σημαία, που κυμάτιζε μαζί με την κυπριακή, στον τάφο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Τη σημαία εντόπισαν πίσω από το περιτοίχισμα του κοιμητηρίου δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς της οικογένειας Τάσσου Παπαδόπουλου, οι οποίοι κάθε πρωί περιποιούνται τον τάφο και ανάβουν το καντήλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ η σημαία αφαιρέθηκε από τον ιστό. Το σχοινί που κρατούσε τη σημαία δεν εντοπίσθηκε.
Στη περιοχή του κοιμητηρίου, η οποία έχει αποκλεισθεί, διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες από άντρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και τους ανακριτές, που εξετάζουν την υπόθεση της κλοπής, πριν από ένα μήνα, της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας
Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η υποστολή και αποκοπή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό παρά το συλημένο τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, να συνδέεται με την κλοπή του λειψάνου του και διερευνά την εκδοχή αυτή στο πλαίσιο των ανακρίσεων για την αποκοπή της σημαίας.
Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, γύρω στις 8.00 το πρωί, πρώην μέλος της φρουράς του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας μετέβη στο νεκροταφείο και διαπίστωσε ότι απουσίαζε η ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη σε ιστό παρά τον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρόσθεσε πως ενημερώθηκε η Αστυνομία για το συμβάν, που επισκέφθηκε τη σκηνή διαπιστώνοντας μετά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ότι αποκόπηκε το σχοινί έπαρσης και υποστολής της σημαίας και η σημαία πετάχτηκε σε χώρο που γειτνιάζει με το νεκροταφείο.
Τη σκηνή επισκέφθηκαν μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, η σημαία παρελήφθη ως τεκμήριο, έγιναν διάφορες δειγματοληψίες, είπε, προσθέτοντας ότι οι ανακρίσεις βρίσκονται στο αρχικό στάδιο.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως δεν θα έσπευδε στο παρόν στάδιο να δηλώσει εάν η υποστολή και αποκοπή της σημαίας, συνδέεται με την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου, προσθέτοντας ότι είναι μια εκδοχή που διερευνάται στο πλαίσιο των πρώτων ανακρίσεων.
Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για την κλοπή του λειψάνου του τέως Προέδρου, ο κ. Κατσουνωτός παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχαλάκη Παπαγεωργίου για το θέμα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κάτι πρόσθετο για να ειπωθεί.
Ερωτηθείς εάν μετά και το σημερινό συμβάν η Αστυνομία προσανατολίζεται σε τοποθέτηση φρουράς στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως μετά τη σύληση του τάφου τοποθετήθηκε φρουρά στο νεκροταφείο, η οποία διατηρήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα και τώρα διεξάγονται συχνές περιπολίες.
Αντιλαμβάνεστε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, συνέχισε, αναφέροντας ότι «το νέο συμβάν μας απασχολεί και στο πλαίσιο των περιπολιών θα λαμβάνονται τα μέτρα που κρίνουμε ότι είναι αποτελεσματικά».


Πηγή sigmalive.