"ΑΚΗΡΥΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!


Πριν να διαβάσετε το κείμενο, να αναφέρω για όσους δεν ξέρουν ότι με τους σεισμούς του 2008 το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας έκλεισε λόγω ζημιών.
ΠΑΤΡΑ: Λόγο για «ακήρυκτο πόλεμο» μεταξύ των εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το ΠΓΝΠ και τον «Αγ. Ανδρέα», έκανε ο νομάρχης, Δημήτρης Κατσικόπουλος, κατά την διάρκεια κοπής της πίτας στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της πόλης, το πρωί της Παρασκευής.
Ο κ. Κατσικόπουλος, ευχόμενος να δοθεί γρήγορα λύση στο κτιριακό πρόβλημα του «Αγ. Ανδρέα» δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο νοσοκομείων της περιοχής, σε μία τοποθέτηση που προξένησε αίσθηση, την ώρα που οι άλλοι παριστάμενοι, απλά αναλώνονταν σε ευχές, ενώ κάποιοι προσκείμενοι στην σημερινή κυβέρνηση απλά κατηγορούσαν την προηγούμενη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην περιοχή μετά τον σεισμό του 2008.
Ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τ. Αποστολόπουλος, ανέφερε πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον πρώτο φάκελο που άνοιξε ήταν αυτός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου τονίζοντας ωστόσο πως πολλές από τις δεσμεύσεις ήταν χωρίς αντίκρισμα.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν την αυτόνομη λειτουργία των Κλινικών τους στο ΠΓΝΠ μέχρις ότου να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, ενώ διεμήνυσε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την μεταφορά προσωπικού μας στο ΠΓΝΠ εάν και εφ΄ όσον δεν μας δοθούν επιπλέον χώροι και δυνατότητες».
Χρονιά – ορόσημο χαρακτήρισε το 2010 ο διοικητής του «Αγ. Ανδρέα», Νικόλαος Κοτσώνης, καθώς όπως είπε θα αρχίσει να φαίνεται το έργο που έχει παραχθεί τα προηγούμενα χρόνια, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν λόγω της μη ενιαίας λειτουργίας του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, θα λειτουργήσει εντός του 2010 η νέα πτέρυγα των 6.500 τ.μ Επίσης, αναφέρθηκε στην προμήθεια του Βιοϊατρικού Εξοπλισμού της νέας Πτέρυγας, στον γραμμικό επιταχυντή που περιλαμβάνει εξομοιωτή θεραπείας, σύστημα σχεδιασμού θεραπείας και υδάτινο ομοίωμα, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και στον μαγνητικό τομογράφο προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, που είναι έτοιμα προς προκήρυξη.
Αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της πλήρους και ενιαίας μηχανοργάνωσης όλων των υπηρεσιών μας και των Κέντρων Υγείας που είναι σε εξέλιξη. Τέλος, δήλωσε πως ο μεγάλος στόχος είναι η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και αυτών που λειτουργούν στο 409 και της συνολικής επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου στο κεντρικό οικόπεδο, στην ενίσχυση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό.


Πηγή gowest.

Σχόλιο: Για την κατάσταση με την περίθαλψη και τα νοσοκομεία στην Πάτρα έχουμε αναφερθεί και παλιότερα. Αντί να κάθονται και να σκοτώνονται σαν τα κοκόρια οι γιατροί μεταξύ τους, γιατί δεν προσπαθούν μαζί με τον δήμο, την νομαρχία και την περιφέρεια να κινήσουν συντομότερα τις διαδικασίες με το αρμόδιο υπουργείο για την γρηγορότερη επαναλειτουργεία του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας; Το ξαναλέω για άλλη μια φορά από αυτό εδώ το βήμα, ότι δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, σε απόσταση μόλις 2μιση ωρών από την Αθήνα και να υπάρχει ο φόβος ότι αν πάθεις κάτι πραγματικά σοβαρό να πας σαν "το σκυλί στο αμπέλι"!