ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ!


ΠΑΤΡΑ: Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τρίτη και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει δύο δυναμικές συγκεντρώσεις, σε Δυτική Αχαΐα και Αιγιάλεια.
Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Αιγιάλειας έχουν δώσει ραντεβού στις 10.30 το πρωί στη γέφυρα Μεγανίτη, ενώ οι συνάδελφοί τους στη Δυτική Αχαΐα θα συναντηθούν στις 10 το πρωί στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής. Οι αγρότες της Αιγιάλειας δεν αποκλείεται να έλθουν με πορεία με τα τρακτέρ τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη, ενώ αντίστοιχα, ο αγροτικός κόσμος της Δυτικής Αχαΐας θα αποφασίσει αν θα αποκλείσει τη Ν.Ε.Ο. Πατρών- Πύργου και ποιο θα είναι το πλαίσιο των επόμενων κινητοποιήσεων.


Πηγή gowest.


Τώρα εμείς τι να πούμε! Ας σκεφτούν οι αγρότες Πανελλαδικα ότι με αυτή την τακτική τους έχουν αρχίσει να στρέφουν κοινωνικές ομάδες εναντίον τους και αυτό μάλλον θα λειτουργήσει αρνητικά. Αν έκλειναν κάποιους κεντρικούς δρόμους με νόημα (βλ. έξω από τα κατά τόπους παραρτήματα του Υπ. Γεωργίας), τότε θα τους καταλαβαίναμε και θα τους χειροκροτούσαμε. Αν κινούσαν να έρθουν στην Αθήνα και να διεκδικήσουν όσα έχουν ανάγκη (όπως προσπάθησαν να κάνουν οι Κρητικοί αγρότες πέρυσι) θα συντασσόμασταν μαζί τους. Αν κλείνανε τους δρόμους γύρω από το υπουργείο κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Αλλά τώρα αν πρέπει να κάνεις τον γύρο της χώρας για να φτάσεις στον προορισμό σου, αγανακτείς και εν τέλει πολλοί θα εναντιωθούν στους αγρότες, αντικαθιστώντας τις δυνάμεις ασφαλείας με τον καλύτερο τρόπο...Δυστυχώς.
Ας ελπίσουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν θα κλείσουν οι δρόμοι που οδηγούν από την Πάτρα στην Αθήνα, γιατί πέραν του πολλοί Πατρινοί χρησιμοποιούν αυτό τον δρόμο καθημερινά,η Δυτική Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα εξυπηρετείται από αυτό τον άθλιο δρόμο συνεχώς...