ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!


Μουσουλμάνοι και χριστιανοί πυρπόλησαν σήμερα Σάββατο κατοικίες και καταστήματα στην περιοχή της πόλης Ναγκάα Χαμάντι της Άνω Αιγύπτου, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο από πυροβόλο όπλο έξι αιγυπτίων Κοπτών και ενός αστυνομικού, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

"Τέσσερις κατοικίες και ένα κατάστημα που ανήκαν σε χριστιανούς στο χωριό Τίρακς πυρπολήθηκαν από μουσουλμάνους, ενώ τέσσερα καταστήματα που ανήκαν σε μουσουλμάνους στο χωριό αλ Μπάχκοραχ πυρπολήθηκαν από χριστιανούς", δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι. Τα χωριά αυτά βρίσκονται κοντά στο Ναγκάα Χαμάντι, που απέχει 60 χιλιόμετρα από το Λούξορ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, ημέρας των Χριστουγέννων για τους Κόπτες της Αιγύπτου, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο εναντίον συγκεντρωμένων μπροστά σε εκκλησία στο Ναγκάα Χαμάντι, ως εκδίκηση για το βιασμό μιας 12χρονης μουσουλμάνας από χριστιανό.

Οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, η συντριπτική πλειοψηφία των 80 εκατ. κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι.


Πηγή news24|7.

Σχόλιο: Για άλλη μια φορά, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός υπερισχύει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους αυτοί οι άνθρωποι! Ορισμένες φορές νιώθω ότι η ανθρώπινη βλακεία είναι μια άβυσσος δίχως πάτο!
Επίσης δείτε ένα σχετικό άρθρο της dailynewsegypt, απ' όπου και η παραπάνω φωτογραφία.