ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΩΝ ΟΠΑΔΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

ΠΑΤΡΑ: Την ώρα που οι πολίτες και οι καταστηματάρχες της περιοχής της Πάτρας όπου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, το απόγευμα της Κυριακής, μετρούσαν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε περιουσίες τους, η Δικαιοσύνη αποφάσιζε να αφεθούν ελεύθεροι οι 14 ανήλικοι που προσήγαγε η αστυνομία και την παραπομπή τους σε δίκη στις αρχές Μαρτίου, ενώ για την Τετάρτη ορίστηκε η δίκη για εννέα ενήλικους, που κρατούνται ακόμα στην Ασφάλεια Πατρών.
Οι 23 τελικά προσαχθέντες, πέρασαν την Δευτέρα το κατώφλι του Εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, χωρίς να κάνει χρήση του Αθλητικού Νόμου. Στην πλειοψηφία τους οι νεαροί κατηγορούνται για : 1) διατάραξη κοινής ειρήνης, 2) φθορά ξένης περιουσίας, 3) πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπροσθέτως δύο νεαροί, ενήλικοι, κατηγορούνται ο ένας για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών επειδή είχε στην κατοχή του τέσσερα τσιγαριλίκια ενώ ο δεύτερος για παράνομη οπλοφορία καθώς κατείχε ένα γκλομπ.


Από το gowest.

Τα οπαδικά καφριλίκια εδώ και χρόνια τα ακούμε και όλοι θα έχουμε διαμορφώσει μία γνώμη για τον χουλιγκανισμό. Όμως ότι πλέον στα επεισόδια αρχίζουν να συμμετέχουν όλο και περισσότερο ανήλικοι, είναι πέρα για πέρα ανησυχητικό! Αυτό δείχνει την όλο και εντεινόμενη διάλυση του θεσμού της οικογένειας, αλλά και την πλήρη ανυπαρξία του κράτους και της εκπαίδευσης, που σαν κύριος φορέας κοινωνικοποίησης των παιδιών, θα έπρεπε να προσπαθεί να εμφυσήσει μία διαφορετική νοοτροπία.
Αλλά χρόνια τώρα, το μόνο που νοιάζει τους διοικούντες της χώρας και μπλε και πράσινους, είναι το πως θα δείξουν ότι είναι τα καλύτερα σκυλάκια στην Ε.Ε. και στους έχοντες και κατέχοντες και καίριοι τομείς όπως η παιδεία, η υγεία κ.α. έχουν αφεθεί στην τύχη τους...
Σόρυ που ξέφυγα από το αρχικό θέμα, αλλά πιστεύω πως το πρόβλημα του οπαδικού και όχι μόνο χουλιγκανισμού είναι βαθύτερο πρόβλημα και τα παραδείγματα πληθαίνουν...
Δείτε και ένα σχετικό βίντεο που αφορά τα επεισόδια: