ΙΤΑΛΙΑ: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΕ ΒΑΛΙΤΣΑ!


Έκπληκτοι έμειναν ιταλοί συνοριακοί φύλακες στο λιμάνι του Μπάρι, κατά τη διάρκεια ελέγχου οχημάτων που μόλις είχαν φτάσει με το φέρυ μπότ "Sea Trade" από το λιμάνι της Πάτρας. Ένα 15χρονο παιδί κρυβόταν κουλουριασμένο σε μια κλειστή βαλίτσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, ενώ ο 17χρονος αδελφός του βρισκόταν κρυμμένος κάτω από κουβέρτες, πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού.

Ο 42χρονος οδηγός από την Ελλάδα, o οποίος κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών λόγω της νευρικότητας του όταν του ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο, συνελήφθη αμέσως με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης τα δύο αγόρια από το Αφγανιστάν δήλωσαν στην αστυνομία ότι ο 42χρονος τους είχε ζητήσει 2.600 ευρώ προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ιταλία, τα οποία είχαν μαζέψει δουλεύοντας ως σερβιτόροι σε ταβέρνες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπάρι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στο παρελθόν οι λιμενικές αρχές έχουν ανακαλύψει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που κρύβονταν σε διάφορα μέρη αυτοκινήτων, όμως είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν κάποιον κρυμμένο σε βαλίτσα.

«Το γεγονός είναι ενδεικτικό της απόγνωσης στην οποία έχουν φτάσει τόσοι άνθρωποι αναζητώντας μια καλύτερη ζωή αλλά και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αναγκάζονται να πληρώσουν για μια ευκαιρία».


Πηγή news24.