ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ!


Λοιπόν, πριν από κάποιες μέρες πέρασα μια βόλτα από ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών. Μπαίνοντας μέσα άρχισα να χαζεύω τα laptop και τα αξεσουάρ τους. Χαζεύοντας έναν από αυτούς που ήταν σε λειτουργία είδα με έκπληξη ότι το λογισμικό που είχαν δεν ήταν γνήσιο!
Όταν πάει κάποιος να αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή, τον υποχρεώνουν να πληρώσει -μέσα στην τιμή- περίπου 200 Ευρώ το αυθεντικό λογισμικό της microsoft! Όταν όμως ζητάς να σου τον δώσουν δίχως λογισμικό, μιας και για τους δικούς του λόγους ο καθένας (μπορεί να έχει ήδη λειτουργικό στην κατοχή του ή να θέλει να χρησιμοποιήσει linux), σου απαντούν ότι οι υπολογιστές έρχονται έτοιμοι με το λογισμικό και δεν μπορείς να τον αγοράσεις χωρίς να υπάρχει εγκατεστημένο το λειτουργικό!
Δεν ξέρω αν αυτή η εκμετάλλευση, γιατί επί της ουσίας αυτό είναι, προέρχεται από το κατάστημα ή από τις κατασκευάστριες εταιρίες ή από κάπου αλλού, αλλά τουλάχιστον να μην μας κοροϊδεύουν από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ότι τα λάπτοπ έρχονται έτσι έτοιμα και δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό κατά την αγορά! Δηλαδή οι υπολογιστές που έχουν στα καταστήματα και στην συνέχεια -πολλές φορές- μεταπωλούν ως μεταχειρισμένους ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα;
Επιτέλους ας σταματήσει η εκμετάλλευση προς το αγοραστικό κοινό από όλες τις εταιρίες! Βαρεθήκαμε σαν καταναλωτές να μην υπάρχει μια εταιρία που να είναι πλήρως αξιόπιστη και κατά τις αγορές και στην εγγύηση- συντήρηση μετά την αγορά των προϊόντων.
Τελειώνοντας, να σας παραθέσω δύο άκρως ενδιαφέροντα link από ένα φρέσκο blog τεχνολογίας (odys-online): "Ακόμα ένα Στιγμιαίο Λάθος από το Πλαίσιο" και "NEA Windows 7. Ρε ποιον κοροϊδεύουν?".