ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!


Νέα έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας αναφέρει ότι ο αριθμός των αμερικανών που δεν έχουν πρόσβαση σε αρκετή τροφή αυξήθηκε στα 49 εκατομμύρια.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και σύμφωνα με αυτήν το 14,6% των αμερικανικών νοικοκυριών το 2008 δεν είχαν αρκετά τρόφιμα. Το 2007 το ποσοστό ανέρχονταν στο 11%.

Η έκθεση επίσης δείχνει ότι αυξήθηκαν απότομα τα νοικοκυριά με παιδιά που δεν σιτίζονταν αρκετά. Τέσσερα εκατομμύρια παραπάνω παιδιά υπέφεραν από ελλιπή διατροφή το 2008.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε την έκθεση «ανησυχητική» και πρόσθεσε ότι η Αμερικανική κυβέρνησή είναι προσηλωμένη στο να αντιστρέψει αυτή τη πραγματικότητα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έτσι ώστε να μειωθεί η οικονομική στενότητα στις οικογένειες.

Ο Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Τομ Βίλσακ, δήλωσε ότι η κατάσταση θα ήταν χειρότερη χωρίς τα κρατικά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας. Τόσο ο κ. Βίλσακ, όσοκαι ο Πρόεδρος Ομπάμα επεσήμαναν ότι συνεργάζονται με το Κογκρέσο για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε δωρεάν γεύματα στο σχολείο και στη βελτίωση της θρεπτικής αξίας αυτών των γευμάτων.


Πηγή: Φωνή της Αμερικής. Η φωτογραφία είναι από το blog capinero.

Σχόλιο: Aυτό είναι το λεγόμενο αμερικάνικο όνειρο; Εγώ θα ήθελα να σταθώ στην φράση του Υπ. Γεωργίας: "η κατάσταση θα ήταν χειρότερη χωρίς τα κρατικά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας". Αν δεν κάνω λάθος οι ΗΠΑ είναι η χώρα πρότυπο στην εφαρμογή της φιλελεύθερης ιδεολογίας, δηλαδή της πλήρους ιδιωτικοποίησης και της εφαρμογής της ελεύθερης αγοράς! Τώρα λοιπόν μας λένε ότι δίχως τις κρατικές ενισχύσεις η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. Αυτοί δεν βάλθηκαν να ιδιωτικοποιήσουν ακόμα και την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση; Τα περαιτέρω σχόλια τα βγάζει ο καθένας μόνος του...