ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!


Τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού και μίας γυναίκας είχε ως αποτέλεσμα η επεισοδιακή καταδίωξη ενός Ρουμάνου κακοποιού χθες το απόγευμα στο κέντρο της Πάτρας.
Ο δράστης που φέρεται πως συμμετείχε σε ληστείες, στον Νομό Ηλείας και σε άλλες περιοχές, παρακολουθούνταν από χθες το πρωί από αστυνομικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.Στην Πάτρα όμως και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας φαίνεται πως ο αστυνομικός που φορούσε πολιτικά έγινε αντιληπτός από τον δράστη ο οποίος άρχισε να πυροβολεί τον αστυνομικό. Αμέσως ειδοποιήθηκε και η τοπική ελληνική αστυνομία οι άνδρες της οποίας έφθασαν αμέσως στο σημείο και καταδίωξαν τον Ρουμάνο, ο οποίος πυροβολούσε συνεχώς.
Αμέσως ισχυρή αστυνομική δύναμη έφθασε στο σημείο και ξεκίνησε η καταδίωξη και τελικά από τα πυρά τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Ρίου, αλλά και μία γυναίκα που έτυχε να περνά εκείνη τη στιγμή από το σημείο και υπέστη ελαφρύ τραυματισμό από θραύσματα μίας σφαίρας.
Μάλιστα για να διαφύγει τη σύλληψη ο δράστης μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο ενός άνδρα που οδηγούσε αμέριμνα και απειλώντας τον με το όπλο που κρατούσε τον ανάγκασε να τον μεταφέρει στην περιοχή της Αγίας Σοφίας όπου όπως αποδείχθηκε βρισκόταν το διαμέρισμα όπου χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο.
Η περιοχή της Αγίας Σοφίας αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη και η κυκλοφορία διεκόπη για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Για την σύλληψη του Ρουμάνου κακοποιού κλήθηκαν άνδρες της ΕΚΑΜ από την Αθήνα ενώ επιστρατεύτηκε εκτός από την αστυνομία και η πυροσβεστική. Ο Ρουμάνος βρισκόταν ταμπουρωμένος για περίπου 8 ώρες έως ότου τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Η επιχείρηση
Αρχικά εκκενώθηκε η περιοχή γύρω από την πολυκατοικία στην οποία είχε κρυφτεί ο κακοποιός ενώ λίγο μετά τις 9 δόθηκε εντολή στη ΔΕΗ να κόψει τη παροχή του ρεύματος προκειμένου ο δράστης να παραμείνει στο σκοτάδι. Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν τότε τον γερανό της πυροσβεστικής για να φωτίσει με τους προβολείς έξω από την πολυκατοικία.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης ο Ρουμάνος προσπαθούσε μα βρει τρόπο να ξεφύγει πηγαίνοντας μία στον φωταγωγό της Πολυκατοικίας και ανεβαίνοντας στην ταράτσα. Ο φόβος των αστυνομικών ήταν πως δεν γνώριζαν τι ακριβώς οπλισμό έχει ο Ρουμάνος ενώ γνώριζαν πως δεν διστάζει να ανοίξει πυρ.
Μία λάθος κίνηση περίμεναν οι αστυνομικοί και έτσι έγινε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα όπου ο κακοποιός προσπάθησε να εισέλθει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος σε διπλανή πολυκατοικία. Εκεί οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει να περικυκλώσουν όλα τα διαμερίσματα στις παρακείμενες πολυκατοικίες και συνέλαβαν τον Ρουμάνο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα φοβούμενη για την εξέλιξη. Τελικά όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά από την σύλληψη του Ρουμάνου.

ΠΗΓΗ ethnos