ΠΑΤΡΑ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ AMEA!


Σε αποφάσεις που χαρακτηρίστηκαν ιστορικής σημασίας κατέληξε η σημερινή κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Κληροδοτημάτων Σταθακόπουλου και Καρανικολού που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Φούρα και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Μετά από περίπου 80 χρόνια τα δύο κληροδοτήματα μπαίνουν στην οδό της αξιοποίησης προς όφελος των Ατόμων με Αναπηρία και με την δρομολόγηση σύγχρονων δομών που, όπως αποφασίστηκε, θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Για το Κληροδότημα Σταθακόπουλου – βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», επί της οδού Καλαβρύτων- αποφασίστηκε να δρομολογηθούν δύο σύγχρονες δομές για τα άτομα με πολλαπλές αναπηρίες (δομές ημέρας- διημέρευσης, ημιαυτόνομης διαβίωσης, κοινωνικής επανένταξης) και για τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Για το Κληροδότημα Καρανικολού – στα Κρύα Ιτεών- αποφασίστηκε να δημιουργηθούν επίσης δύο δομές, για τα άτομα με αυτισμό και για τα άτομα με νοσήματα ψυχικής υγείας.

Και οι τέσσερις δράσεις θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. «Από το 1934 λιμνάζουν οι διαθήκες των δωρητών», είπε ο Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας, προσθέτοντας ότι «είναι ιστορικής σημασίας οι αποφάσεις που ελήφθησαν καθώς όχι μόνο αξιοποιούνται τα Κληροδοτήματα αλλά, το κυριότερο, δημιουργούνται στην Πάτρα σύγχρονες δομές υποστήριξης και επανένταξης των Ατόμων με Αναπηρία».

Επίσης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του εκπροσώπου της κ. Μίχου στην δρομολόγηση των τεσσάρων παρεμβάσεων και την οργάνωση της προετοιμασίας για την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ.

Στη συνεδρίαση μετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ Αντώνης Χαροκόπος, ο κ. Θωμάς Γκορίλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό και μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΕΣΑΜΕΑ, η κ. Μάρθα Χριστοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Μαχητές», η κ. Αγγέλα Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Ψυχικής Υγείας και μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΣΑΜΕΑ.


Πηγή thebest.gr.

Όπως λέει και ο σοφός λαός μας "κάλλιο αργά, παρά ποτέ"! Βέβαια πριν επικροτήσουμε την προσπάθεια, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αυτά τα πολύ σημαντικά έργα (όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά για όλη την δυτική Ελλάδα) να πραγματοποιούνται...