ΕΛΛΑΔΑ: 52ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ!


Σοκ προκαλεί στην ελληνική κοινωνία, η είδηση ότι μια 52χρονη γυναίκα στην Ήπειρο, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα προσπάθησε ήθελε να επιχειρήσει να βγάλει κα΄ποια χρήματα πουλώντας το νεφρό της...
Η απεγνωσμένη 52χρονη γυναίκα τηλεφώνησε στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» προκειμένου να βάλει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της, λέγοντας ότι πρέπει να βρει χρήματα για να μην μπουν τα δύο παιδιά της στη φυλακή για χρέη.

Η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας.

Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. «Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» λέει συγκλονίζοντας η 52χρονη.


Πηγή cosmo.gr.

Σχόλιο: Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε τον τελευταίο καιρό ανθρώπους απελπισμένους από την οικονομική τους κατάσταση να προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τους δανειστές τους, που κατά κύριο λόγο είναι οι τράπεζες. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια ανθούν οι τοκογλυφικές "επιχειρήσεις" που σου δανείζουν χρήματα ακόμα και όταν είσαι στον Τειρεσία, όπου σε έχουν βάλει οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι που λέγονται τράπεζες.
Συμφωνώ ότι το υπερκαταναλωτικό πρότυπο, που μας "θάμπωσε" τα τελευταία χρόνια, έκανε πολλούς ανθρώπους να δανείζονται λεφτά από τις τράπεζες, που δεν μπορούσαν στην συνέχεια να ξεπληρώσουν. Αυτό το ξέρανε καλά οι τράπεζες όταν μοιράζανε χρήμα, αλλά από την στιγμή που δεν υπήρχε ένα κράτος να προστατέψει τους πολίτες από τις ορέξεις τους, συμβιβαζόντουσαν με την ιδέα ότι θα αποκτούν έναντι εξευτελιστικών ποσών σπίτια- αυτοκίνητα και γενικότερα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.
Ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο! Οι τράπεζες αρχίσανε να δίνουν δάνεια παντώς είδους (διακοποδάνεια-καταναλωτικά- δάνεια για να αγοράσεις πετρέλαιο θέρμανσης κλπ) σε τόσο μεγάλη κλίμακα και να διογκώνονται, όταν μαζέψανε μαζί με άλλους επιτήδειους τα λεφτά του Έλληνα από το χρηματιστήριο. Γιατί καλώς ή κακώς, μέχρι τότε ο Έλληνας είχε ένα κομπόδεμα και λίγα λεφτά στην άκρη, απ' όπου μπορούσε και ικανοποιούσε τις έκτακτες ανάγκες που του παρουσιάζονταν... Σίγουρα αυτά που λέω δεν είναι κάτι το καινούριο, αλλά τσαντίζομαι όταν βλέπω ανθρώπους που να φτάνουν στα άκρα λόγω χρεών και δεν υπάρχει κανένας να τους στηρίξει.