ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ DIDI MUSIC ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ DEPECHE MODE!



Λοιπόν, μετά τα όσα συνέβησαν στην συναυλία των Depeche Mode και η οποία ακυρώθηκε, ξεκίνησε συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας προς την Didi Music.

ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΠΡΟΣ

DIDI MUSIC SA & BIG STAR PROMOTION LTD.
Επτανήσου 3 & Πιπίνου 2, 11257 Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ. 210 8820426 Φαξ 210 8820817
e-mail info@didimusic.gr

Κοινοποίηση: 1.Υπουργείο Ανάπτυξης-Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Φαξ: 210 3842642, e-mail: info@efpolis.gr
2. Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Φαξ: 210 3300591, e-mail: info@ekpizo.gr
3. Συνήγορος του Καταναλωτή.
Φάξ: 2106460414
4.Λοιποί ενδιαφερόμενοι, κρατικοί και μη,φορείς.
5. Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ( ηλεκτρονικά και έντυπα)


Την 12η Μαϊου 2009, ημέρα Τρίτη οι Αιτούντες και κατωτέρω υπογράφοντες προσήλθαμε στο συναυλιακό χώρο “Terra Vibe Park’’ στην περιοχή Μαλακάσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε συναυλία του συγκροτήματος Depeche Mode την οποία είχε ανακοινώσει από Οκτώβριο 2008 και διοργάνωσε η καθ’ης η καταγγελία Εταιρεία.
Η συναυλία, η οποία βάσει προγράμματος θα άρχιζε στις 21.00 μμ αναβλήθηκε στις 21.35 μμ όταν η Διοργανώτρια ανακοίνωσε ασθένεια του τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Η ανακοίνωση ήταν αντιφατική αφού πότε ανέφερε ξαφνική αδιαθεσία και πότε αδιαθεσία που είχε διαπιστωθεί από το πρωί εκείνης της ημέρας δημιουργώντας ερωτήματα για την αξιοπιστία της Εταιρείας που ενδεχομένως γνώριζε το υφιστάμενο πρόβλημα υγείας αλλά παρ’ όλα αυτά άφηνε το κοινό να πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η ανακοίνωση ήταν ασαφής ως προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των περίπου 30.000 ατόμων που εμβρόντητοι δεν άκουσαν τίποτα για επιστροφή της αξίας των εισιτηρίων των οποίων η τιμή ξεκινούσε από 60 ευρώ και έφθανε τα 100 ευρώ (διεκδικώντας πρωτιά ακρίβειας στα ευρωπαϊκά συναυλιακά δρώμενα).
Το θεμιτό θα ήταν να επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρξει επαναπρογραμματισμός της συναυλίας να είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός από εμάς αν θα προμηθευτεί εκ νέου εισιτήριο.
Είναι απαράδεκτο η Διοργανώτρια να δεσμεύει εις βάρος του καθενός από εμάς ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, η τοκοφορία του οποίου ακόμα και για ελάχιστο χρονικό διάστημα της αποφέρει τεράστια κέρδη..

Η ανακοίνωση ήταν προφανώς προσβλητική για τους περισσότερους από εμάς που έχοντας πάρει άδεια από τις εργασίες μας ακούσαμε την διοργανώτρια να αναφέρει πως η συναυλία μάλλον θα λάβει χώρα την επόμενη, επίσης εργάσιμη, ημέρα.
Ποιος άραγε στις μέρες μας μπορεί με τόση ευκολία να φεύγει καθημερινά από τη δουλειά του για να παρακολουθήσει μια συναυλία;
Ποιος θα αποζημιώσει όλους αυτούς που ταξίδεψαν από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καστοριά, και άλλες πόλεις με σκοπό να δουν το αγαπημένο τους συγκρότημα και αντ’ αυτού εισέπραξαν μόνο απογοήτευση;
Γιατί η καθ’ ης δεν υπολόγισε τόσους νέους ανθρώπους που έσπευσαν να υποστηρίξουν τη διοργάνωσή της πληρώνοντας ένα ακριβό εισιτήριο, πληρώνοντας εισιτήρια σε ναυλωμένα λεωφορεία προκειμένου να μεταβούν σε μια δυσπρόσιτη κατά κοινή ομολογία περιοχή ή οδηγώντας μέχρι εκεί με το ΙΧ τους και περπατώντας για τουλάχιστον 35 λεπτά επί της εθνικής οδού προκειμένου να φθάσουν στο χώρο;
Ένας χώρος που προορίζεται να φιλοξενεί τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να εξασφαλίζει την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρησή τους (θέσεις πάρκινγκ, μέτρα πυρασφάλειας, εξειδικευμένο προσωπικό κτλ).
Ποια άραγε από όλα αυτά τα εχέγγυα ασφάλειας πληρούνται στον εν λόγω κατάφυτο και άκρως ευαίσθητο περιβαλλοντολογικά χώρο;
Εδώ, πρέπει να προστεθούν και οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως ενώ υπήρχε η επίσημη ανακοίνωση για ενδεχόμενη διεξαγωγή της συναυλίας την επόμενη ημέρα, η Διοργανώτρια ήδη από το πρωί της επόμενης είχε αρχίσει να «ξεστήνει» μηχανήματα και εξοπλισμό από το χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Εταιρεία γνώριζε ότι η συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί, εισιτήρια πωλούνταν έξω από το χώρο σε ειδικά διαμορφωμένα ταμεία μέχρι και τις 21.35 μμ, την ώρα δηλαδή που η Κα Μαντζούκα, εκπρόσωπος της Διοργανώτριας ανακοίνωνε την ματαίωση.
Οι παρευρισκόμενοι συνέχιζαν να καταναλώνουν ποτά και φαγητά εντός του χώρου της διοργάνωσης (για τα οποία δεν κόβονταν οι απαραίτητες νόμιμες αποδείξεις) χωρίς κανένας των υπευθύνων να τους αποτρέψει, ξοδεύοντας έτσι ακόμα περισσότερα χρήματα με αφορμή και λόγο μια συναυλία που δεν έγινε ποτέ.

Και το πλέον οδυνηρό και επικίνδυνο, όταν πια ο κόσμος άρχισε να εγκαταλείπει απογοητευμένος το χώρο, οι διοργανωτές ήταν εξαφανισμένοι, κανένας υπεύθυνος δεν ανέλαβε να κατευθύνει το πλήθος προς τις εξόδους οι οποίες ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ (πέραν μίας που φυσικά δεν επαρκούσε για να εξέλθει πλήθος 30.000 ατόμων με ασφάλεια) και αναγκάστηκε ο κόσμος να τις διαρρήξει για να μην κινδυνέψουν ζωές.
Η Τροχαία, δε, δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για την ακύρωση της συναυλίας ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να διευκολύνει την διέλευση των οχημάτων.
Κάτι που κόστισε σε όλους επιπρόσθετη ταλαιπωρία, εκνευρισμό και κούραση.

Την 12η του τρέχοντος έλαβαν χώρα γεγονότα που υποτιμούν τη νοημοσύνη μιας μεγάλης μερίδας νέων ανθρώπων. Το συναυλιακό επίπεδο της Ελλάδας με τέτοια συμβάντα μόνο δεν προάγεται.

Αυτό που μένει να δούμε είναι κατά πόσο η Διοργανώτρια Εταιρεία είναι έτοιμη να ακούσει τα παράπονα και να ικανοποιήσει τα απολύτως εύλογα αιτήματα των πελατών της αποδεικνύοντας έτσι τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητά της καθώς και το σεβασμό προς το ελληνικό κοινό.

Για τους λόγους αυτούς,

Ζητάμε

1)Άμεση επιστροφή του 100% της αξίας των εισιτηρίων
α)είτε με επίδειξη των αποκομμάτων των εισιτηρίων
β)είτε με επίδειξη των περικάρπιων διακριτικών που φορούσε ο καθένας μας μετά την είσοδο στο χώρο της συναυλίας ,που υπέχουν θέση εισιτηρίων και συμβολίζουν βάσει διαφορετικού χρωματισμού το ποσό που κατέβαλλε ο καθένας για να προμηθευτεί το εισιτήριο, δεδομένου ότι πολλοί «πέταξαν» ή έχασαν τα εισιτήριά τους μην μπορώντας να προβλέψουν τη ματαίωση της συναυλίας
γ)είτε με έλεγχο των σχετικών συναλλαγών για αγορές εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και μέσω πιστωτικών καρτών

2)Αποζημίωση για τα λοιπά έξοδα.

Αναμένουμε έγγραφη απάντηση στο αίτημα μας ως προς την επίλυση του θέματος και επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.


Αθήνα, 15/05/2009
Οι Aιτούντες

Αν συμφωνείτε με το παραπάνω κείμενο, υπογράψτε με το πραγματικό σας όνομα και όχι με nicks, για να θεωρηθεί έγκυρη η υπογραφή σας!