ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΙΟΥ-ΑΚΡΑΤΑΣ;



ΠΑΤΡΑ: Ξεκίνησε την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη η εκφόρτωση των σιδηροδρομικών ραγών από την Ισπανία, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην προέκταση της νεοκατασκευαζόμενης σιδηροδρομικής γραμμής Αιγίου- Ακράτας.
Οι ράγες έχουν μεταφερθεί στη χώρα με ειδικό πλοίο, το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας. Πρόκειται για το πλοίο «CHRISTINA G», το οποίο μετέφερε το πρώτο φορτίο με το σιδηροδρομικό υλικό και συγκεκριμένα 3.020 τόνους (1.524 τεμάχια) σιδηροδρομικές ράγες, 36 μέτρων μήκους η καθεμία. Το συνολικό μήκος των ραγών είναι 55,2 χιλιόμετρα, θα εκφορτωθούν με ειδικό γερανό και θα μεταφερθούν στο εργοτάξιο με ειδικά οχήματα. Αναμένονται ακόμη τρία φορτία, καθώς το συνολικό μήκος παραλαβής είναι 165,7 χλμ, τα οποία θα καλύψουν μήκος διαδρομής του σιδηροδρόμου διπλής κατεύθυνσης με 41,4 χιλιόμετρα.


Πηγή είδησης και φωτογραφίας:gowest.gr

Δικό μας σχόλιο: Θέλουμε επιτέλους να δούμε πότε θα τελειώσουν τα έργα και θα σταματήσει η ταλαιπωρία για όσους έρχονται από Αθήνα και άλλες πόλεις τις Ελλάδας με το τραίνο. Είναι πραγματικά τραγικό από Κιάτο μέχρι Πάτρα, το ταξίδι να διαρκεί έως και δυόμισι ή και τρεις ώρες, ανάλογα με τον κόσμο που ταξιδεύει. Επίσης αυτό που έχει ακουστεί, είναι ότι με τα νέα έργα θα φτάσει και ο προαστιακός μέχρι Πάτρα. Με την σημερινή κατάσταση, μου μοιάζει περισσότερο για όνειρο "θερινής νυχτός"...