ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!



Αύριο επιτέλους θα γίνουν οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί οι εκλογές σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι στην Ολλάνδία, όπου το εντυπωσιακό ποσοστό του 80% των ψηφοφόρων απείχε. Σύμφωνα με τα exit polls τα οποία δημοσιεύτηκαν (καθώς τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν την κυριακή), το ακροδεξιό κόμμα PVV του Γκέρτ Βίλντερς -γνωστού για τις απόψεις που έχει εκφράσει για τους μουσουλμάνους και το Κοράνι- με ποσσοστό 15% θα καταλάβει τις 4 από τις 25 έδρες της Ολλανδίας, σε αντίθεση με καμία το 2004. Επίσης σήμερα διεξάγονται και οι εκλογές στην Κύπρο.
Στην Ελλάδα, θα κατέβουν 27 συνδυασμοί, αριθμός ρεκόρ, αν αναλογιστούμε το εκλογικό δυναμικό της χώρας μας. Μάλιστα ο Άρειος Πάγος, δεν ενέκρινε την συμμετοχή άλλων 7 συνδυασμών, για διάφορους λόγους. Πιο συγκεκριμένα δεν εγκρίθηκαν, τα εξής κόμματα: 1) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος), 2) Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη (Κ. Σαρίνας), 3) Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης), 4) Οικολόγοι Εναλλακτικοί (Μιχ. Δερτούζος) και 5) Κομματικός Ξεσηκωμός Συνταξιούχων Ελλάδας.
Επίσης δεν υπέβαλαν συνδυασμούς το Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα (Γ. Μαυρουδής) και οι Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας (Αγγ. Κουτηλέκου).
Μα πείτε μου! Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη διάσπαση. Ποιούς διαφορετικούς σκοπούς εξυπηρετούν οι 3-4 διαφορετικοί συνδυασμοί οικολόγων, οι 2 διαφορετικοί συνδυασμοί Μακεδονικών Μετώπων και πάει λέγοντας. Εμένα αυτό που μου δείχνει αυτή η κατάσταση, είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και να συζητάμε.
Γι' αυτό επί τη ευκαιρία αυτών των εκλογών, ας διδαχθούμε ότι η διάσπαση και η μη συνεργασία δεν βγάζει πουθενά και ότι θα πρέπει να μάθουμε πως σε ένα κόμμα πρώτο συστατικό που πρέπει να υπάρχει, δεν είναι η "πειθαρχία" στις αποφάσεις κάποιας κεντρικής ηγεσίας, αλλά η πολυσυλλεκτικότητα απόψεων και η διαμόρφωση κινήσεων και δράσεων, μέσα από την ζύμωση των διαφορετικών απόψεων και οπτικών γωνιών που έχει- εκφράζει ο κάθε άνθρωπος.

Επίσης εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις φετινές Ευρωεκλογές.