ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ E.T.I.T.A. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ "902"!

Δελτίο τύπου της ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) για τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό του 902:


Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2011                                                         Αρ. Πρωτ: 1143

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στα ΜΜΕ ειδικότερα δέχονται ένα απίστευτο πόλεμο από τους εργοδότες με μειώσεις μισθών με καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και με απολύσεις.

Στον χορό των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν αρχίσει απολύσεις, έχει μπει για τα καλά και ο τηλεοπτικός σταθμός 902 με 6 απολύσεις τεχνικών συναδέλφων μας τον Δεκέμβριο αλλά και μόλις χθες με άλλες 6 απολύσεις τεχνικών.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του 902 για αδιαλλαξία και για τις απολύσεις εργαζομένων στον σταθμό.

Ζητάμε από την Διοίκηση του 902 την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων και παράνομων αυτών απολύσεων συναδέλφων μας τεχνικών.

Δεν χωράει το μυαλό μας ότι στο όνομα της κρίσης ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός προβαίνει σε απολύσεις. Ενέργεια η οποία θα λέγαμε ότι είναι άστοχη και αναπάντεχη την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δέχονται απανωτά πλήγματα από μια καθοδηγούμενη κυβέρνηση από το ΔΝΤ και το κεφάλαιο της χώρας.

Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε να θυσιάσουμε τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συσπειρωθούν και να αντισταθούν στις προσπάθειες των καναλαρχών να καταπατήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλιο: Πραγματικά τέτοιες κινήσεις σε τόσο δύσκολους καιρούς για όλους τους εργαζόμενους, είναι ακατανόητες από έναν σταθμό που φωνάζει και προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για τα όσα συμβαίνουν ενάντια στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Ή μήπως τελικά η διοίκηση του σταθμού (δηλαδή το ίδιο το ΚΚΕ) όταν μπαίνουν στη μέση τα χρήματα και τα κέρδη λειτουργεί ακριβώς όπως και οι επιχειρηματίες; Ακόμα τι θα γίνουν οι άνθρωποι που απολύθηκαν, σε μία εποχή που όλες οι επιχειρήσεις απολύουν κι αν προσλάβουν κόσμο, αυτό είναι με εξευτελιστικούς μισθούς κι όρους εργασίας;