ΕΛΒΕΤΙΑ: "ΤΕΡΑΣ" ΒΙΑΖΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

Ένας 54χρονος άντρας ομολόγησε ότι τα τελευταία 30 χρόνια κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 100 παιδιά κι ενήλικες με ψυχικές και σωματικές αναπηρίες, οι οποίοι φιλοξενούνταν σε διάφορα κέντρα φροντίδας.
Ο δράστης από τη Βέρνη της Ελβετίας, είχε δουλέψει από το 1982 ως θεραπευτής σε εννέα διαφορετικά κέντρα στην Ελβετία και τη Γερμανία. Η αστυνομία της Βέρνης έχει διασταυρώσει τα στοιχεία για 122 θύματά του, τα περισσότερα από τα οποία είναι άνδρες, εκ των οποίων μόνο 42 κακοποιήθηκαν σε ηλικία μεγαλύτερη των 18. Το πιο μικρό του θύμα ήταν ηλικίας ενός έτους! Η Gabriele Berger, υπεύθυνη από την πλευρά της αστυνομίας για την υπόθεση, δήλωσε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνουν φωτογραφίες και ώρες καταγεγραμένων βίντεο κατά την διάρκεια των βιασμών.
Όμως ο δράστης θα δικαστεί μόνο για 33 βιασμούς, αφού βάσει του Ελβετικού νόμου η πλειοψηφία των αδικημάτων του έχουν παραγραφεί. Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος το 2003 είχε κατηγορηθεί ξανά για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά λόγω αντικρουόμενων στοιχείων δεν καταδικάστηκε τότε.
Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 2010, όταν δύο ασθενείς στο κέντρο που εργαζόταν ο δράστης,  ενημέρωσαν τους δικούς τους ότι παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο άντρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του από τις αρχές ένα μήνα αργότερα, την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του στην κεντρική Ελβετία. Πάντως το κεντρικό ερώτημα της όλης υπόθεσης παραμένει το πως τέτοιου είδους κι έκτασης πράξεις έμειναν κρυφές για τόσο μεγάλο διάστημα.

Πηγή είδησης: sky news.