ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK!

Διαβάζω σήμερα για την δολοφονία ενός μαθητή στη Βρετανία από συνομηλίκους του. Προσωπικά πιστεύω ότι οι έφηβοι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν και να κάνουν πράγματα που μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες δεν βλέπαμε σε τόσο μεγάλο βαθμό, κυρίως λόγω του ότι από πολύ νωρίς τα παιδιά αρχίζουν να χάνουν την αθωότητά τους, επηρεαζόμενα σε μεγάλο βαθμό από την "παιδεία" της τηλεόρασης, αλλά και από τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής που "δεν επιτρέπουν" στους γονείς να αφιερώνουν πολύ χρόνο στα παιδιά τους και να τα μεγαλώνουν σωστά. Δεν είναι τυχαίο -κατ' εμέ- ότι οι περισσότερες δολοφονίες από εφήβους γίνονται στην Αμερική, όπου η τηλεόραση και το ίντερνετ είναι πλέον ο κύριος παιδαγωγός των παιδιών... Από το cosmo.gr :

Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στη Βρετανία, μαθητής λυκείου, σκοτώθηκε σε ειδεχθή επίθεση με μαχαίρια, την οποία οι δράστες είχαν σχεδιάσει στο Facebook!
Ο Sofyen Belamouadden, καταδιώχθηκε από μια ομάδα 20 εφήβων, οι οποίοι ήταν βαριά οπλισμένοι και του επιτέθηκαν με κλωτσιές, γροθιές και στο τέλος τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, στα πνευμόνια και στο στήθος.

Η επίθεση, σημειώθηκε σε σταθμό τρένου, τον οποίο διεκδικούσαν μαθητές από δύο αντιμαχόμενα σχολεία του δυτικού Λονδίνου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2010, και αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες, συνομιλούσαν μεταξύ τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και σχεδίασαν έτσι την επίθεση.

Χρησιμοποίησαν δε, για την αποτρόπαια πράξη τους, ένα σπαθί samurai με λαβή 30εκατοστών, σουγιάδες, κατσαβίδια και διάφορα άλλα μαχαίρια.

Οι έφηβοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αλλά αρνήθηκαν τις κατηγορίες.