ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ!!


Στη σύλληψη εννέα Αφγανών προσφύγων προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Αστυνομία στον Αγ. Παντελεήμονα, μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής ότι του επιτέθηκαν με πέτρες και τον ξυλοκόπησαν, στην οδό Περγάμου. Αφού προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα μαζί με την ανήλικη κόρη του, ο καταγγέλων οδήγησε τους αστυνομικούς στο χώρο όπου προσεύχονται οι μουσουλμάνοι της περιοχής, υποδεικνύοντας τους φερόμενους ως δράστες.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν εχθές στον εισαγγελέα, ενώ η αστυνομία έκανε γνωστό πως ο άνδρας που κατήγγειλε το περιστατικό δε χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Τη στιγμή που οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο συμβάν δεν αποκαλύπτουν πολλά, μερικά ακροδεξιά blog που στηρίζουν εμφανώς την υποψηφιότητα Κακλαμάνη για το δήμο της Αθήνας, μιλούν για "άγριο ξυλοδαρμό" από "λαθροκλέφτες" και "κατά συρροήν δολοφόνους".
Παράλληλα, μια σειρά από επιχειρήσεις-σκούπα πραγματοποιεί η ΓΑΔΑ τις τελευταίες μέρες, με τη συνεργασία υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, της διεύθυνσης υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και του ΣΔΟΕ, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Έρευνες που έγιναν σε δύο κτίρια, αποκάλυψαν πως οι ιδιοκτήτες μίσθωναν παράνομα τα ακίνητα σε μετανάστες χωρίς έγγραφα, οι οποίοι κατοικούσαν εκεί κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, με αποτέλεσμα την προσαγωγή 22 αλλοδαπών, τη σύλληψη ενός Σομαλού στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν διαβατήρια, ενώ σφραγίστηκε από το δήμο το ένα από τα δύο κτίρια.
Επιπλέον, η αστυνομία προχώρησε σε ελέγχους 205 πολιτών και 15 καταστημάτων Ίντερνετ-καφέ, από τους οποίους προσήχθησαν 105 μετανάστες που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ συνελήφθησαν 29 άτομα για πορνεία. Τη στιγμή που η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε τη συνέχιση των δράσεων αυτών, πολίτες του κέντρου της Αθήνας κάνουν λόγο για προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του δήμου, και καταγγέλλουν την "τρομοκρατική" παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ tvxs