ΠΑΤΡΑ: ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!


Τις τελευταίες μέρες πολλά έχουν λεχθεί για το θέμα της μετανάστευσης γενικά και αόριστα, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Νέα ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ έξω από το λιμάνι της Πάτρας στην πύλη 7, ανάμεσα σε δυο ομάδες Ασιατών μεταναστών. Συγκεκριμένα στις 10:30 το βράδυ 150 και πλέον λαθρομετανάστες Αφγανικής καταγωγής συγκρούστηκαν αρχικά μεταξύ τους, ενώ στην συνέχεια επιτέθηκαν στους ολιγάριθμους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Αιτία όπως οι ίδιοι λένε ήταν η βίαιη συμπεριφορά ένστολου απέναντι σε ομοεθνή τους, που μέχρι στιγμής δεν εχει διευκρινιστεί εάν προηλθε από λιμενικό η αστυνομικό.

Στη συνέχεια η συμπλοκή εξαπλώθηκε, καθώς οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα στο χώρο του λιμανιού.

Οι πύλες έκλεισαν και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να επανέλθει η τάξη.

Από το the best. Πηγαίνοντας στο link, μπορείτε να δείτε κι ένα σχετικό ρεπορτάζ από τον σταθμό super b.

Πάντως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με το να εθελοτυφλούμε, θεωρώντας ως λύση για την πόλη την διάλυση του καταυλισμού των μεταναστών στην Πάτρα ή στηρίζοντας ακραίες και ισοπεδωτικές απόψεις, δεν πρόκειται να δώσουμε μία λύση στο θέμα. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από τις πατρίδες τους, λόγω πολέμων και ολοκληρωτικών καθεστώτων που στηρίζονται από την υποτίθεται πολιτισμένη δύση και δεν έφυγαν για "διακοπές", αλλά αναζητώντας απεγνωσμένα ένα καλύτερο αύριο.
Μάλιστα από την στιγμή που δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να τους κρατήσει όλους, ας τους προσφέρει τότε όλη την απαραίτητη βοήθεια ώστε να καταφέρουν να διεκδικήσουν αλλού αυτό το καλύτερο αύριο που επιζητούν... και μεις λαός που έχουμε ζήσει την προσφυγιά "σε όλο της το μεγαλείο" είμαστε.
Το παραπάνω γεγονός για μένα αποτέλεσε μια αφορμή για να επαναλάβω ένα σύντομο  προσωπικό σχόλιο, για ένα πρόβλημα που υπάρχει και πολλοί κάνουν ότι δεν το βλέπουν ή που το καπηλεύονται.