Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ 15 ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Η σαπίλα του επαγγελματικού αθλητισμού -γενικότερα- επανέρχεται γι' άλλη μια φορά με την υπόθεση που αφορά πιθανώς στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα...

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, έγγραφα της UEFA, που αφορούν 15 ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν το 2010 και φέρονται να ήταν προσυνεννοημένοι.

Τα παραπάνω έγγραφα παραδόθηκαν στον γ.γ.Α. από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ο Πάνος Μπιτσαξής ζητά από την Εισαγγελία και την ποινική διερεύνηση των εγκληματικών πράξεων που ενδεχομένως έχουν τελεστεί.

Όπως λένε οι πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερις ομάδες, οι οποίες κατά την περίοδο 2009-2010, αγωνίζονταν στη Σούπερ Λίγκα, οκτώ ομάδες που μετείχαν στη Β΄ Εθνική και μία ομάδα που αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Πάνος Μπιτσαξής είχε και συνάντηση εργασίας με τον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Ιωάννη Καπελέρη.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα ο ΣΔΟΕ είχε βάλει στο στόχαστρο συνολικά 20 λογαριασμούς προέδρων και παραγόντων ομάδων, οι οποίοι έδειχναν ύποπτοι.

Η υπηρεσία εστίασε την προσοχή της και σε μάνατζερ παικτών αλλά και σε παίκτες αφού υπήρχαν περιπτώσεις όπου ένας ποδοσφαιριστής στοιχημάτιζε ένα εκατ. ευρώ και κέρδισε δέκα ενώ άλλος έχει ποντάρει εφτά φορές μέσα σε έναν αγώνα.

Από το news24|7.