ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ"!


Χθες από τα ΜΜΕ είδαμε να αναπαράγεται η άποψη ενός "νέου βρώμικου '89" και τα περί στήριξης των ψηφοφόρων του ΚΚΕ στους υποψηφίους της Ν.Δ. Διαβάζοντας για το θέμα, έπεσα πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο blog "Βαθύ Κόκκινο", και το οποίο σας παραθέτω δίχως δικό μου περαιτέρω σχολιασμό:

Εχει απόλυτο δίκιο το ΚΚΕ στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε και στοχεύει στο συγκρότημα Λαμπράκη για την προβοκάτσια που επιχειρεί μιλώντας για υπόγειες συμφωνίες του ΚΚΕ με την Ν.Δ ενόψει του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών:

«Προβοκάτορες αντάξιοι του Γκέμπελς αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το συγκρότημα Λαμπράκη, όπως επιβεβαιώνεται και από το σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Το Συγκρότημα, που τον βρόμικο ρόλο του διαπιστώνει κανείς όποια πέτρα της ελληνικής ιστορίας και αν σηκώσει, εμφανίζει όπως του αρέσει την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών που είναι ίδια με τον πρώτο», τονίζει το ΚΚΕ και καλεί και πάλι τον κόσμο «να μαυρίσει» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και τους υποψήφιούς τους, ρίχνοντας στην κάλπη «άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο».

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν. Να συνεχιστεί, να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά. Αυτή είναι η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ», τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Και μιας και αναφέρθηκε η ανακοίνωση του «Ριζοσπάστη» για την εποχή του Γκέμπελς να θυμίσουμε ότι η δραστηριότητα του συγκροτήματος Λαμπράκη όταν τα στρατεύματα του άξονα είχαν καταλάβει την Ελλάδα ήταν να τυπώνει όλα τα έντυπα/βιβλία/προκυρήξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Τα κονομούσε χοντρά και με τα έντυπα που διέθετε έγραφε εγκώμια για τους κατακτητές.

Οποιος ρίξει μια ματιά στο ιστορικό περιοδικό «ΤΟΤΕ» -τεύχος Σεπτέμβρη, Οκτώβρη 2008- θα μείνει έκπληκτος από τις «αποδώσεις» αυτού του εκδοτικού συγκροτήματος.

-Μαζί με την ημικρατική Γερμανική εταιρία ”Μούντους”, που υπάγονταν στο Υπουργείο Προπαγάνδας του Γκέμπελς, ίδρυσαν κοινή εταιρία (51% οι Γερμανοί,49% ο ΔΟΛ).

-Στα τυπογραφεία του ΔΟΛ τυπώνονταν όλα τα προπαγανδιστικά φυλλάδια των ναζί στην Αραβική γλώσσα που προορίζονταν για την Μέση Ανατολή.

-Επί Κατοχής το Συγκρότημα Λαμπράκη ξεπλήρωσε δάνεια που είχε πάρει επί Βενιζέλου αλλά και επί Μεταξά, με πληθωριστικές κατοχικές δραχμές, δηλαδή αέρα κοπανιστό.

-Μετά την Απελευθέρωση τα Αθηναϊκά Νέα και το Ελεύθερον Βήμα έκλεισαν βάση σχετικού Νόμου για τα έντυπα που συνεργάστηκαν με τις Κατοχικές Αρχές και μάλιστα κατασχέθηκαν ως ανήκοντες σε γερμανικά συμφέροντα!

-Τελικά μέσα την δίνη του Εμφυλίου παίρνουν άδεια να επανακυκλοφορήσουν, αλλά ως ΝΕΑ -σκέτο- και ως ΒΗΜΑ- σκέτο.

-Ο Δημήτρης Λαμπράκης λίγο πριν την Απελευθέρωση καταφεύγει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να λάβει δάφνες αντιστασιακού, μόνο που οι Άγγλοι δεν τσιμπάνε και τον κλείνουν στην φυλακή!