ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!


Aναβρασμός επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδρά δυναμικά στις εξαγγελίες Διαμαντοπούλου για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπό κατάληψη τελούν πολλά πανεπιστημιακά τμήματα, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί. Οι κινητοποιήσεις προκάλεσαν και την αντίδραση της υπουργού.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σήμερα
Τρεις χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε από τον Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε στα σχολεία, παραμένουμε αδιόριστοι, με θολές υποσχέσεις ότι ίσως κάποιοι από εμάς να διοριστούμε του χρόνου.
Πρόκειται για 3.000 εκπαιδευτικούς που έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρίσκονται στα σχολεία. Παρόλα αυτά, διαμαρτύρονται, πως το υπουργείο αποφάσισε να μην τους συμπεριλάβει σε εγκύκλιο που εξέδωσε για την απορρόφηση όλων των επιτυχόντων σε διαδικασίες διορισμού.

Στους δρόμους οι φοιτητές, κλειστά τα πανεπιστήμια
«Ο νέος νόμος πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, καταργεί τα πτυχία, κλείνει τμήματα και σχολές», τονίζουν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων. «Περίπου 30 τμήματα είναι ήδη κατειλημμένα», προσθέτουν και αναφέρονται στις επιπτώσεις για την Εκπαίδευση από τις περικοπές που προβλέπει το μνημόνιο με τους δανειστές της χώρας.
Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Χτες, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων
Παράλληλα, γενικές συνελεύσεις με στόχο τις καταλήψεις συγκαλούν οι φοιτητές του ΕΜΠ.
Ακόμη, ο σύλλογος διδασκόντων του ιδρύματος αποφάσισε να κηρύξει προειδοποιητική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.
Απεργία οργανώνουν και οι πανεπιστημιακοί στο ΑΠΘ, όπως και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ απεργούν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην Πάτρα περισσότερες από δέκα σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών τελούν υπό κατάληψη, ύστερα από αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων.
Παρεμβάσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές του ΑΠθ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνοντας το αίτημα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Μείωση της επιχορήγησης προς την Ακαδημία Αθηνών
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό σήμερα, με νέα απόφαση της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου καθορίζεται σε 1.290.000 ευρώ η επιχορήγηση προς την Ακαδημία Αθηνών για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της, έναντι ποσού 1.800.000 ευρώ, που έχει οριστεί αρχικά.

ΠΗΓΗ tvxs