ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ NETBOOKS!

Φέτος γίνεται για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρέχει δωρεάν netbooks στους μαθητές της πρώτης γυμνασίου. Με το θέμα αυτό δεν είχα ασχοληθεί, καθώς δεν με αφορά άμεσα, μέχρι που διάβασα αυτό εδώ το άρθρο από το blog news24.
Ψάχνοντας σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, διαπίστωσα αυτό που λέγεται στο παραπάνω άρθρο, ότι δηλαδή επειδή έχει μπει ένα πλαφόν στα 450Ευρώ, όλα τα netbooks του προγράμματος έχουν τιμή 450Ευρώ, ασχέτως χαρακτηριστικών! Είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε να εκμεταλλεύονται κάποιοι στην ουσία εμάς τους ίδιους.
Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για το πρόγραμμα, σκέφτηκα πως θα βρουν την ευκαιρία συγκεκριμένα μαγαζιά με μεγάλο μερίδιο στην αγορά, να βγάλουν παραπάνω χρήμα, αλλά δεν τον φανταζόμουν έτσι! Πραγματικά που είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της ελληνικής πολιτείας, ή έτσι μοιράζουμε το χρήμα όπου και όπως να 'ναι;
Αν θυμάστε και παλιότερα που είχε κάνει το υπουργείο για φοιτητές επιδοτήσεις για μαθήματα ecdl και τότε ξαφνικά από εκεί που ένα πρόγραμμα έκανε π.χ. 100-150 Ευρώ λιγότερο από την επιδότηση, εν μία νυκτί ξαφνικά όλα τα προγράμματα κόστιζαν όσο το πλαφόν που είχε θέσει το υπουργείο και πάλι!
Αυτό που έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ, είναι ότι πάντα θα έχουμε έλλειμμα στον προϋπολογισμό όσο σπαταλάμε χρήματα σαν κράτος άσκοπα για να κερδίζουν κάθε φορά και κάποιοι άλλοι, εκτός από το κοινωνικό σύνολο!