ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!!


Ένα μεγάλο καλημέρα σε όλα τα "πρόβατα", που όλους μαζί μας χειραγωγούν και εμείς δεν μιλάμε. Ξαφνικά το μόνο πράγμα που μας απασχολεί είναι οι εκλογές. Όλα τα άλλα πλέον είναι δευτερεύοντα. Τι κι αν ο Χριστοφοράκος π.χ. δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα. Τι κι αν σκάνδαλα πάνε και έρχονται όλα αυτά τα χρόνια, εμείς ποτέ δεν μπορέσαμε να μάθουμε ποιος πραγματικά έφταιγε σε κάθε περίπτωση. Ποτέ κανείς δεν έχει αναλάβει έστω υποτυπωδώς μια ευθύνη για κάποιο αδίκημα, αλλά για εμάς αυτά είναι δευτερεύοντα.
Τις τελευταίες μέρες η μόνη συζήτηση ανάμεσα στον κόσμο είναι οι εκλογές και όποια θεματολογία γύρω από αυτές προβάλλουν τα Μ.Μ.Ε. (σε μια εποχή μάλιστα που η απρόσκοπτη και ποικιλόμορφη ενημέρωση είναι εφικτή). Η πλειοψηφία του κόσμου συμπεριφέρεται σαν καλοκουρδισμένο ανδρείκελο, που ασχολείται με ανούσια και επιφανειακά θέματα που οι άλλοι του προβάλλουν...
Όμως, ποιό είναι το νόημα της διεξαγωγής των εκλογών; Τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα κληθεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε είναι η νέα κυβέρνηση, μας επιβάλλονται από την Ε.Ε., που στην δεκαετία του '80 μπήκαμε ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ, όπως και δεν μας ρώτησε και η πράσινη πλευρά όταν μπαίναμε στην Ο.Ν.Ε. και σε άλλα τόσα θέματα που ποτέ ο λαός δεν έχει πάρει απόφαση.
Έχω βαρεθεί εδώ και 50 χρόνια να μας εμφανίζεται ως η μόνη επιλογή Παπανδρέου ή Καραμανλής (με μικρά διαλείμματα)! Έλεος πια! Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το τι γίνεται τριγύρω μας. Ας αποφασίσουμε να ψάχνουμε και να επιζητούμε ολόπλευρη ενημέρωση για τα θέματα που πραγματικά θα έπρεπε να μας αφoρούν ως πολίτες αυτής της χώρας. Όμως η ωριμότητα ενός λαού κατ' εμέ κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, καθώς και από τα αντανακλαστικά του απέναντι σε κάθετι στραβό που γίνεται. Σε αυτή την σκέψη κάθε φορά με πιάνει ένα άγχος, ότι ίσως τελικά αυτοί οι πολιτικοί και αυτή η χειραγώγηση να μας αξίζει...Κρίμας.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα παραπολιτικά.