ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ!

Μαζί με το καλοκαίρι που έφυγε και την καθημερινότητα που ήρθε, γυρίσαμε και στις "παλιές καλές" συνήθειες. Ξεκινάμε να μπαίνουμε στο χειμώνα με τα καθιερωμένα πολιτικά και άλλα Φεστιβάλ και ειδικά φέτος που έχουμε και εκλογές, το παιχνίδι με την αφισοκόλληση στους δρόμους έχει ξεκινήσει για τα καλά!
Πριν λίγες μέρες είχαμε ολόκληρη την Πάτρα γεμάτη με αφίσες σε κάθε κολόνα, σε κάθε γωνιά, σε κάθε ελεύθερο χώρο για το Χ πολιτικό φεστιβάλ και τώρα που τελείωσε, οι επόμενοι που διοργανώνουν ένα ανάλογο Ψ κομματικό φεστιβάλ, γεμίζουν ότι έχει απομείνει ελεύθερο από τους προηγούμενους. Πέραν αυτών, όπως είναι καθιερωμένο στις προεκλογικές περιόδους, κάνουν την εμφάνισή τους και οι αφίσες όλων των κομμάτων.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα την λογική με την οποία όλοι αυτοί οι κύριοι γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης μας με αφίσες, λες και αν βλέπω συνέχεια τον τάδε πολιτικό ή το τάδε γεγονός, θα λειτουργήσει άμεσα η πλύση εγκεφάλου και γω θα ακολουθήσω κατά γράμμα όσα μου λένε. Όπως λένε πολύ καλά κάποιοι γνωστοί μου, αν ενδιαφέρεται κάποιος θα μάθει από μόνος του για το τάδε ή το δείνα γεγονός και θα παρευρεθεί μόνος του εκεί! Εγώ θα συμπληρώσω ότι όλοι έχουμε και αρκετά ανεπτυγμένο διανοητικό επίπεδο, ώστε να μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε.
Επίσης όλοι αυτοί μετά δεν έχουν την στοιχειώδη ευαισθησία να απομακρύνουν μόνοι τους όσα κολλήσανε στους δρόμους, παρά αφήνουν σκουπίδια που σίγουρα χαλάνε χίλιες φορές περισσότερο την αισθητική της πόλης. Μετά από κάθε τέτοιο γεγονός ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη με τέτοιου είδους σκουπίδια, που μέχρι να εδεήσει να τα μαζέψει κάποιος (συνήθως οι καθαριστές του δήμου) έχουν βρομίσει ολόκληρη την πόλη...
Γιατί πια δεν σταματούν αυτή την συνήθεια!Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, που η ενημέρωση είναι ηλεκτρονική. Ακόμα και να μην ήταν, τόσες εφημερίδες και άλλα μέσα υπάρχουν σε κάθε περιοχή, για να κάνει γνωστή κάποιος την εκδήλωσή του ή την συμμετοχή του στις εκλογές. Εκτός αυτού θα μπορούσαν όλοι αυτοί που εθελοντικά γεμίζουν τον τόπο με τις αφίσες τους να τις μαζέψουν και να μην φορτώνουν και με άλλη δουλειά τους οδοκαθαριστές, που στην τελική δεν τους φταίνε τίποτα μέσα στα άλλα να έχουν και αυτά!

Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα Ριζοσπάστης.