ΑΘΗΝΑ: ΚΛΙΝΙΚΗ-ΤΡΟΜΟΣ ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΤΑ ΩΑΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!


Σήμερα χαζεύοντας ειδήσεις και νέα, έπεσα πάνω σε μία σοκαριστική είδηση, που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα λέγαμε ότι κάτι τέτοια γίνονται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Αλλά η παρακάτω ιστορία είναι από την Αθήνα και δημοσιεύεται στο news247.gr:

Εξέχων μέλος της ιατρικής κοινότητας, μαιευτήρας γυναικολόγος σε τρία νοσοκομεία και ιδιοκτήτης της κλινικής "Βιοδημιουργία" στο Μαρούσι είναι ο 45χρονος γιατρός Μιχάλης Μπομπότης, που συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί "Εμπορίας Ανθρώπινων Οργάνων", καθώς από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι συνεργαζόταν με κύκλωμα που έστελνε πόρνες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στην κλινική και τους αποσπούσε ωάρια για εξωσωματικές γονιμοποιήσεις.

Ο γιατρός που συνελήφθη χθες στην κλινική του στην οδό Ε.Σταυρού και Κηφισίας στο Μαρούσι, κρατείται στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες και την Τρίτη θα οδηγηθεί στον Ανακριτή.

Μαζί του συνελήφθη η 26χρονη Βουλγάρα, εγκέφαλος του κυκλώματος που αγόραζε (κυριολεκτικά για 1800 ευρώ κατά περίπτωση) από κύκλωμα trafficking γυναίκες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τις ανάγκαζε να βγουν στην πορνεία και τις οδηγούσε στην κλινική, όπου μετά από θεραπεία μηνών με ενέσιμα φάρμακα, ο γιατρός τους αφαιρούσε ωάρια σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τους έδινε για κάθε επέμβαση 2.000 ευρώ, χρήματα τα οποία έπαιρνε το ζευγάρι των Βουλγάρων (26 και 25 ετών αντίστοιχα) αφού πρώτα τις έβαζε να υπογράψουν έγγραφα στην ελληνική γλώσσα, τα οποία φυσικά τα θύματα δεν γνώριζαν για να κατοχυρώνεται τυπικά απέναντι στο νόμο.

Όταν εισέβαλαν για έρευνα στην κλινική "Βιοδημιουργία", εισαγγελέας και αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την 26χρονη που κατηγορείται για σωματεμπορία με βάση τον νόμο Αντι-traffficking και με μία 23χρονη πόρνη, την οποία όπως και άλλες, είχε οδηγήσει στην κλινική για αφαίρεση ωαρίων.

Η υπόθεση έχει ανοίξει μόνον μία χαραμάδα στα όσα καταγγέλουν θύματα εμπορίας ανθρώπων ότι υφίστανται στις χώρες όπου μεταφέρονται, αλλά και για το παρασκήνιο στην επικερδή επιχείρηση που απέφερε εκατομμύρια, είχε πελάτες ζευγάρια από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προσέτρεχαν στις υπηρεσίες του συγκεκριμένου μαιευτήρα γυναικολόγου για να τεκνοποιήσουν, χωρίς να γνωρίζουν τι κρυβόταν πίσω από τους πολυτελείς χώρους υποδοχής και τον σύγχρονο εξοπλισμό της κλινικής.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει σοκ και στον ιατρικό κόσμο, ο οποίος καλείται τώρα να ερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα πρωτόκολλα που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις και να πάρει θέση για την αποτρόπαια δραστηριότητα του 45χρονου γιατρού και της κλινικής που διαχειριζόταν. Όπως επίσης και για το που και σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν τα ωάρια, πιθανότατα εν αγνοία όσων ζευγαριών είχαν καταφύγει στην ιατρική υποστήριξη στη συγκεκριμένη κλινική.

Η κλινική μάλιστα, διατηρεί και σελίδα στο διαδίκτυο, όπου διαφημίζει ότι βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα κέντρα υποβοήθησης γονιμότητας διεθνώς.

Όσο για το πρόσωπο που συνεργαζόταν ο γιατρός, την 26χρονη Βουλγάρα και τον φίλο της 25 ετών, κατηγορούνται εκτός από τη σεξουαλική και φυσική κακοποίηση 36χρονης που αγόρασαν από το κύκλωμα αντί 1800 ευρώ, της κράτησαν το διαβατήριο (συνήθης πρακτική) , την ανάγκαζαν να εκδίδεται και την οδήγησαν στην κλινική και για την εκμετάλλευση ενός αγοριού και ενός κοριτσιού 18 ετών, επίσης από τη Βουλγαρία, που τα εξέδιδαν σε ξενοδοχεία της Ομόνοιας.