Ε.Ε.:ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!



Την απαγόρευση εισόδου και πώλησης προϊόντων που προέρχονται από φώκια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, την Τρίτη (5/5). Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση του Καναδά - χώρα στην οποία "ανθεί" το κυνήγι της φώκιας.
Η νομοθεσία θεσπίστηκε έπειτα από ισχυρές πιέσεις που άσκησαν οργανώσεις υπέρ της προστασίας των ζώων οι οποίες για μεγάλο διάστημα είχαν «διασταυρώσει» τα ξίφη τους με τους κυνηγούς φωκιών, λόγω της ιδιαίτερα βάρβαρης δράσης τους.

Σημειώνεται οτι ο Καναδάς θεωρείται η κατεξοχήν χώρα παραγωγής των προϊόντων που προέρχονται από φώκια, καθώς κυνηγοί σκοτώνουν στις ακτές του περίπου 300.000 φώκιες κάθε χρόνο. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει η κοινότητα Arctic Inuit του Καναδά καθώς θεωρείται «παραδοσιακή» περιοχή κυνηγιού φωκιών.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας -500 υπέρ της απαγόρευσης εισόδου και 49 κατά- απειλεί να επισκιάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνόδου των 27 που θα λάβει χώρα στην Πράγα την Τετάρτη (6/5). Άλλωστε ο Καναδάς είχε προειδοποιήσει πως θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, στην περίπτωση που η Ε.Ε. λάμβανε τέτοια απόφαση.
Η προτεινόμενη απαγόρευση απαιτεί την συμφωνία των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πολύ πιθανό να ισχύσει πριν από την κυνηγητική περίοδο του 2010, όπως μεταδίδει το BBC.

Εκτός από τον Καναδά, το κυνήγι φωκιών είναι πολύ δημοφιλές στη Γροιλανδία και τη Ναμίμπια ενώ σε μικρότερο ποσοστό συμβαίνει στη Σουηδία, στη Φιλανδία και στην Αγγλία. Το συγκεκριμένο είδος θηλαστικού, δε προτιμάται μόνο για τη γούνα του αλλά και για την χρήση του δέρματός του σε γάντια και την απόσπαση οργανικών ουσιών του.

Όλο το παραπάνω, είναι άρθρο της Ιωάννας Μαμάη για το cosmo.gr!
Και ένα σχόλιο δικό μας!Μα τι μας φταίνε επιτέλους τα κακόμοιρα τα ζώα που είναι και υπό εξαφάνιση!Έλεος πια!Το χειρότερο ΖΩΟ από όλα είναι ο άνθρωπος...Όσον αφορά την εικόνα,(που είναι από εδώ), μπορεί να είνια φρικιαστική, αλλά θεωρώ ότι πιο φρικιαστικές είναι οι πράξεις του ανθρώπου και ο τρόπος που καταστρέφει τη ζωή γύρω του...