ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ


Οι συγγενείς του συζύγου 23χρονης κοπέλας στην Ανατολική Τουρκία (που αλλού;), της έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά επειδή υποπτεύονταν ότι απατά τον άντρα της.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου,το περιστατικό σημειώθηκε χθες στην Αγκρί επαρχία ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως κουρδικής καταγωγής, στα σύνορα με το Ιράν και την Αρμενία.

Η άτυχη γυναίκα, της οποίας αναφέρονται μόνο τα αρχικά του ονόματος της, βρέθηκε έχοντας τραύματα και στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όπως ανέφεραν γιατροί. Από την αστυνομία έχουν συλληφθεί οκτώ ύποπτοι.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Μιλιέτ και Χουριέτ μέλη της οικογένειας του συζύγου του θύματος βασάνισαν την νεαρή γυναίκα υποπτευόμενοι ότι απατούσε τον άνδρα της που βρισκόταν στην Σμύρνη και προχώρησαν στους "φρικτούς"ακρωτηριασμούς πριν την εγκαταλείψουν σχεδόν ετοιμοθάνατη.

Η κυβέρνηση και οργανώσεις έχουν εντείνει τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη της πρακτικής των εγκλημάτων τιμής που προκαλούν κάθε χρόνο πολλά θύματα στην Τουρκία

Όμως, από δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανοχή στα εγκλήματα αυτά στην νοτιοανατολική, κυρίως,Τουρκία ακόμη και σε περιπτώσεις που μία γυναίκα έτυχε να συνομιλήσει με ένα ξένο η να ζητήσει την μετάδοση ενός τραγουδιού από το ραδιόφωνο.

Μ.Γ.

Πηγή News 24/7