ΑΚΥΡΟΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ!Ακυροι κρίθηκαν οι δύο γάμοι ανάμεσα στα δύο ομόφυλα ζευγάρια που είχαν τελεστεί πέρυσι το καλοκαίρι στην Τήλο.
Την συγκεκριμένη απόφαση κοινοποίησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, το οποίο έκανε δεκτές τις δύο αγωγές, τις οποίες κατέθεσε ο εισαγγελέας της Ρόδου Γιώργος Οικονόμου κατά των δύο ζευγαριών και του δημάρχου της Τήλου Αναστάσιου Αλιφέρη, και έκρινε άκυρους τους δύο γάμους.

Τόσο οι δύο άνδρες που παντρεύτηκαν πριν από έναν χρόνο, όσο και οι γυναίκες, δηλώνουν η απόφαση τους δημιουργεί απεριόριστη δυσαρέσκεια και ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα φθάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Οι νομικοί σύμβουλοι των δύο ζευγαριών και του δήμου Τήλου ζήτησαν να απορριφθούν οι αγωγές του εισαγγελέα, τις οποίες χαρακτήρισαν ως ‘απαράδεκτες, αβάσιμες και ανεπίδεκτες δικαστικής εκτιμήσεως’, επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος για την ισότητα.


Το παραπάνω άρθρο είναι της Μ. Καλογεράκη για το cosmo.gr, με ημ/νία δημοσίευσης 5/5/09. Η φωτογραφία είναι επίσης από το ίδιο άρθρο.