ΑΝΤΙΟ (;) ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ!

Χθες προβλήθηκε μία εξαιρετική εκπομπή των "Πρωταγωνιστών" για το θέμα του καπνίσματος. Από 1η Ιουλίου απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους (δηλαδή καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κλπ), με εξαίρεση τους χώρους που είναι μικρότεροι των 70 τ.μ.. Οι ιδιοκτήτες αυτών των χώρων θα κληθούν να δηλώσουν αν θέλουν ο χώρος τους να είναι αποκλειστικά καπνιζόντων ή μη!Στους υπόλοιπους χώρους για τους καπνίζοντες θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος που να μην υπερβαίνει το 1/5 της συνολικής έκτασής του για τους καπνίζοντες!
Γιατί κάτι μου λέει ότι τα μαγαζιά τον ερχόμενο χειμώνα θα αδειάσουν ή τα μικρά που θα είναι καπνιζόντων θα έχουν τόσο πολύ κόσμο που θα ασφυκτιάς να κάτσεις; Με πρόστιμα δεν πιστεύω πως θα μειωθεί το ποσοστό των καπνιζόντων ή θα αλλάξουν οι συνήθειες του Έλληνα.
Τόσα χρόνια δεν υπάρχουν πρόστιμα π.χ. για την φοροδιαφυγή; Το φαινόμενο έχει παταχθεί;
Εκεί που τίθεται το θέμα είναι να μάθει ο Έλληνας να σέβεται τους γύρω του, όσους καπνίζουν ή μη! Να μάθει να μην καταστρέφει την υγεία του διπλανού του!Όσο για τον εαυτό του και μόνο, πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει...

Η φωτογραφία είναι από το cityroom.blogs (us).