ΓΗΠΕΔΙΚΗ ΒΙΑ: ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!


Σήμερα, με μια παρέα έτυχε να κάτσω και να δω τον πρώτο τελικό στα play-off στο μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Με αφορμή το σκηνικό με την κροτίδα να σκάει στο γήπεδο και ουσιαστικά να δημιουργεί κρατήρα(!), μου γεννήθηκαν ορισμένες σκέψεις.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τόσος κανιβαλισμός στους Έλληνες "οπαδούς"! Έχεις μπροστά σου να παίζουν δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στο μπάσκετ και αντί να απολαύσεις στην κυριολεξία το επίπεδο του αθλήματος που παίζεται στην χώρα μας, εσύ κάθεσαι και πετάς κάθε λογής αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο!Για ποιόν λόγο; Αυτός ο φανατισμός που υπάρχει, φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα εκλείψει από την νοοτροπία ορισμένων. Δεν έχουμε μάθει ένα βασικό πράγμα!Ότι στον αθλητισμό, είτε κερδίζεις είτε χάνεις!Δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα το ένα από τα δύο. Η μεγάλη ουσία που την χάνουμε, είναι το θέαμα και το επίπεδο του κάθε αθλήματος. Κάποιοι βέβαια, δεν δίνουν δεκάρα γι αυτό και σκοτώνονται τόσο πολύ να κερδίσει η ομάδα τους, λες και αυτοί θα πάρουν το χρηματικό πριμ αν κερδίσουν.
Ας το καταλάβουν κάποιοι καλά! Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε αυτά τα επίπεδα πέθανε!Πλέον όλοι παίζουν για τα λεφτά και μάλιστα θησαυρίζουν στην πλάτη ορισμένων, που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η ομάδα τους είναι μια ιδέα! Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρίες, που διαχειρίζονται μεγάλα χρηματικά ποσά και τον "πωρωμένο" φίλαθλο τον βλέπουν ως έναν σταθερό πελάτη και τίποτα παραπάνω!
Με αφορμή το σημερινό γεγονός, θυμήθηκα που είχα την απορία, γιατί στον τελικό κυπέλλου στο μπάσκετ φέτος, σε ένα γήπεδο δέκα χιλιάδων θέσεων υπήρχαν μόνο χίλια άτομα. Πλέον πήρα την απάντησή μου! Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το μυαλό να σκεφτούν ότι τίποτα δεν τους χωρίζει και ότι κανονικά θα έπρεπε να τους ενώνει το "πάθος" τους για την ομάδα τους και τον αθλητισμό! Αλλά είπαμε...Ελλαδίτσα είμαστε και αυτή την νοοτροπία έχουμε...

photo by serres basket!