ΌΧΙ ΑΛΛΟ SPAM ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!


Τελευταία, κάποιοι πολύ αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι Bloggers, κάνουν ένα λάθος και δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Μαζεύουν κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις συναδέλφων Bloggers (ή τους εγγράφουν οι ίδιοι στο Newsletter του Blog τους), και τους στέλνουν κάθε νέα τους ανάρτηση.
Μερικοί δε, έχουν την ημέρα και 3 και 4 και παραπάνω αναρτήσεις.
Που είναι το λάθος; Να σας πω την άποψή μου, και πείτε μου αν έχω δίκιο η όχι, μα να έχετε ένα πράγμα συνεχώς στο νού σας όσο θα με διαβάζετε, πως, "ότι σας λέω, το λέω καλοπροέρετα σαν φίλος σας, και όχι απο σκοπιμότητα η κακία, γιατί θέλω να σας βλέπω να πάτε πάντοτε μπροστά, και να χαίρομαι μαζί σας, και για σας και για την επιτυχία σας".

Κάθε Blog έχει (η θα έπρεπε να έχει) ένα σύνδεσμο, όπου να μπορεί κάποιος να κάνει ελεύθερα (ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ) εγγραφή, αν θέλει να λαβαίνει μέσω email κάθε νέα ανάρτηση απο το εν λόγω Blog, και με την δυνατότητα επίσης να κάνει και αυτόματα διαγραφή όταν το θεωρεί σκόπιμο για δικούς του λόγους, δίχως να πρέπει να δώσει την παραμικρή εξήγηση για την απόφασή του.
Συμφωνείτε ως εδώ;

Κάθε Blogger-επισκέπτης ενός Blog, συνήθως επιλέγει δική του μέθοδο να διαβάζει κάποια Blogs που του αρέσουν και τον ενδιαφέρουν για τον ένα η τον άλλο λόγο.
Άλλοι επιλέγουν το "Follow", άλλοι την εγγραφή σε RSS, άλλοι την εγγραφή σε Newsletter, άλλοι απλά ακολουθούν κάποια Blogs βάζοντάς τα σαν Favorites, άλλοι σαν Link κάπου στο Blog τους, και άλλοι σαν εικονίδια στην οθόνη τους. Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται απ' έξω διευθύνσεις..έλα, μην ακούσω χαζά!
Όλοι αυτοί όμως, έχουν κάτι κοινό. Την όποια επιλογή, την κάνουν μόνοι τους..

Στην περίπτωση όμως, που αναφέρω εγώ, η επιλογή γίνεται απο τον κάτοχο του Blog δίχως να με ρωτήσει αν προτιμώ τον δικό του τρόπο.
Απο την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω το εν γένει σκεπτικό.
Στέλνουν μήπως στον κάθε έναν που δηλώνει "Follower"? ..ίσως.

Δεν λέω βρε παιδιά πως κάνετε κάτι κακό. Μα η ενέργεια αυτή, υπόκειται στον νόμο περί Spamming, και σαν τέτοιο, θεωρείται "κάθε email το οποίο ο παραλήπτης δεν το έχει παραγγείλει, η με κάποιο τρόπο προκαλέσει".
Ο Follower, και να θέλει να διαβάσει κάποιον blogger, εάν ο Blogger τον βομβαρδίζει ασταμάτητα με ένα σωρό αναρτήσεις κάθε μέρα, κάπου θα κουραστεί. Στο τέλος θα επισημάνει τα emails αυτά σαν "ανεπιθύμητα" με αποτέλεσμα να καταλήγουν στον κάδο.

Η δική μου γνώμη είναι η εξής:
Θέλετε να έχετε αναγνώστες εγγεγραμμένους στο Blog σας;
Αναρτήστε σε διάφορα σημεία, και εμφανώς, την φόρμα εγγραφής, ώστε να την βλέπει κάθε επισκέπτης σας.
Γράψτε δυό λέξεις, εξηγήστε του περί τίνος πρόκειται, τα προτερήματα που έχει η εγγραφή που θα κάνει, εξηγήστε του πως θα μπορεί να κάνει όποτε θέλει και πάλι διαγραφή εάν το επιθυμεί, και αφήστε το πλέον μετά, στην δική του κρίση.
Μην τον πιέζετε αν δεν το θέλει, και προ πάντων, μην αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες που ίσως τον κάνουν να ενοχληθεί, και που θα έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα για σας και το Blog σας.

Συναδελφικά πάντοτε και με την αγάπη μου
Νίκος Ράμμος


Το παραπάνω κείμενο είναι από το "Α Μπε Μπα Μπλογκ...Το μπινελικοδρόμιο" και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σύμφωνους μας βρίσκει...τόσό που το αναρτούμε αυτούσιο χωρίς περαιτέρω σχόλια!!

2 σχόλια:

AATON είπε... / 1 Οκτωβρίου 2009 στις 9:11 π.μ.  

Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την αναδημοσίευση του κειμένου και την ευγενική σου αναφορά στο Blog μου.
Θα σε διαβάζω κι εγώ στο μέλλον, χαίρομαι που βρεθήκαμε.
Τα χαιρετίσματά μου απο Καναδά.
Νικόλας

magnitis είπε... / 1 Οκτωβρίου 2009 στις 6:58 μ.μ.  

Καλησπέρα απ' τον Βόλο.
Κάνοντας τον "συνήγορο του διαβόλου" κι εντελώς καλοπροαίρετα, να σας ενημερώσω πως υπάρχει και αντίθετη άποψη για το θέμα:
http://magnitis.blogspot.com/2009/07/bloggers-e-mail-spam.html
φιλικά

Μιχάλης Μαγνήτης