ΕΙΣΑΙ ΧΟΝΤΡΗ. ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!!!


Τα μοντέλο ύψους 1,74, που ζυγίζει μόλις 54 κιλά, αν και 4 κιλά λιγότερα από τον δείκτη σωματικών αναλογιών βάρους–ύψους BMI, απολύθηκε από τον οίκο μόδας γιατί δεν ήταν αρκετά λεπτή.
"Με απέλυσαν επειδή έκριναν ότι είμαι υπέρβαρη. Παραπονέθηκαν ότι δεν χωρούσα πλέον στα ρούχα τους", δήλωσε η Filippa Hamilton στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
[...]
Η Filippa, η οποία επιμένει ότι το βάρος της παρέμεινε σταθερό όλα αυτά τα χρόνια δήλωσε έκπληκτη ότι, "συνεργάζομαι με τον οίκο μόδας από τότε που ήμουν 15 ετών, τους θεωρώ τη δεύτερη οικογένεια μου. Νοιώθω πολύ πληγωμένη από την τροπή των πραγμάτων".

Αυτή η κοπέλα που εκτιμήθηκε ως πολύ "χοντρή" από την εταιρία ρούχων με την περίπτωση της ανοίγει ένα φάκελο που τελευταία φαινόταν να κλείνει. Μιλάω φυσικά για το πάχος(?) των μοντέλων. Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν την δύναμη ή το θράσος να αντισταθούν στις παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών τους, που τους επιβάλουν να είναι σε βάρος πολύ κάτω από το φυσιολογικό, με αποτέλεσμα στο τέλος να παθαίνουν νευρική ανορεξία ή να απολύονται..
Μα καλά τα ίδια τα μοντέλα δεν βλέπουν ότι αυτό πρέπει να σταματήσει; Ή μήπως το βλέπουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Ίσως τελικά να έχουν κι αυτές κάποιο μερίδιο ευθύνης...



Το κείμενο που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι από το news247.gr

1 σχόλια:

Anast_Ath είπε... / 20 Οκτωβρίου 2009 στις 7:12 π.μ.  

http://www.fillmedia.com/filippa-hamilton-ralph-lauren-filippa-hamilton-photoshop-disasters-4009.htm

και το επίμαχο εξώφυλλο της ιστορίας μας!