ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ!



Μία ηλεκτρομαγνητική μαύρη τρύπα που "ρουφάει" το φως γύρω της, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η συσκευή που δουλεύει σε συχνότητες μικροκυμάτων, σύντομα θα επεκταθεί για να παγιδεύει το φως, οδηγώντας σε ένα εντελώς καινούργιο τρόπο συλλογής ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Μία θεωρητική έρευνα για τον σχεδιασμό μιας επιτραπέζιας μαύρης τρύπας που μπορεί να παγιδέψει το φως, εκδόθηκε νωρίτερα φέτος από τους Evgenii Narimanov και Alexander Kildishev του πανεπιστημίου Purdue της Indiana (USA). Η ιδέα τους ήταν να μιμηθούν τις ιδιότητες της κοσμολογικής μαύρης τρύπας, της οποίας η πολύ έντονη βαρύτητα καμπυλώνει τον χωροχρόνο, ρουφώντας την γύρω ύλη και ακτινοβολία.

Οι Tie Jun Cui και Qiang Cheng του πανεπιστημίου Southeast της Nanjing (China), μετατρέψανε την θεωρία των Narimanov και Kildishev σε πράξη και κατασκεύασαν την μαύρη τρύπα για συχνότητες μικροκυμάτων. Αποτελείται από 60 δακτυλιοειδή λωρίδες μεταϋλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την κατασκευή υφασμάτων με ιδιότητες αορατότητας.


Η συγκεκριμένη μετάφραση είναι από το insomnia.gr, ενώ το αρχικό άρθρο βρίσκεται εδώ (στα αγγλικά). Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το αρχικό άρθρο.

Πραγματικά κάτι τέτοιο είναι πολύ εντυπωσιακό και αν συμβεί μια μαζική παραγωγή τέτοιου είδους τεχνολογίας, πραγματικά θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τον κόσμο...