ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!


Κάνοντας μια περιήγηση στην Ελληνική blogόσφαιρα, βρήκα μία καταγγελία που πιστεύω ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε να ακουστεί. Χωρίς περαιτέρω σχόλια, διαβάστε τι καταγγέλουν οι στρατιώτες που έχουμε στείλει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Αφγανιστάν.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ ΩΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ
Με νέα επιστολή καταγγελίας που δεχτήκαμε από την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι: η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όχι μόνο αδιαφορεί για τους στρατιωτικούς που έστειλε στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής εκστρατείας του ΝΑΤΟ, αλλά θέτει συστηματικά την σωματική τους υγεία και την ζωή τους σε κίνδυνο.
Αποκαλύπτεται ξανά ότι οι Μισθοφόροι που αποστέλλονται στις αποστολές εκτός συνόρων, θύτες και θύματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της ελληνικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα μιας χρήσης.
Το δημοσιογραφικό κύκλωμα και οι καναλάρχες-εκδότες που στηρίζουν την κυβέρνηση και το Μνημόνιο εξασφαλίζουν την συγκάλυψη των εγκλημάτων κατά του ντόπιου πληθυσμού, αλλά επίσης λογοκρίνουν και εξαφανίζουν κάθε καταγγελία που προέρχεται από τους ίδιους τους Μισθοφόρους. Τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω τους μόνο για να εξυπηρετηθούν οι προπαγανδιστικές ανάγκες του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ.
Θυμόμαστε εξάλλου τη φαρσοκωμωδία που έστησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, όταν το υποκριτικό ενδιαφέρον των βουλευτών Γεωργιάδη-Κεφαλογιάννη-Μπεγλίτη-Βαρβιτσιώτη κλπ. τους ώθησαν προεκλογικά να επισκεφτούν για ελάχιστες ώρες το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στην Καμπούλ. Περιηγήθηκαν, φυσικά τυλιγμένοι σε αλεξίσφαιρα, υπό την προστασία των τεθωρακισμένων και των πολυβόλων!
Βεβαίως, όταν θα επιστρέψει κανένα φέρετρο τυλιγμένο σε γαλανόλευκη, οι ίδιοι άθλιοι πολιτικοί των καθεστωτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ θα πέσουν πάνω στον τάφο σαν κοράκια, για να πουν τα γνωστά εθνικιστικά τους λογύδρια, έχοντας ως κάδρο των δημοσίων σχέσεων τους το δράμα της οικογένειας των φονευθέντων στρατιωτικών.
Για τον πραγματικό ρόλο των Ελλήνων Μισθοφόρων και τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης τους ούτε κουβέντα.
Ας δώσουμε επομένως το λόγο στους ίδιους, που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα και απαιτούν λύσεις.
«Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση του μηνύματος μας πριν από 12 μέρες από το Pol-e-Charki.
Είμαστε οι 18 Έλληνες στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν που εκπαιδεύουμε αντίστοιχους Αφγανούς.
Θέλουμε με το νέο αυτό μήνυμα να τονίσουμε τα εξής: οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν πλήρως. Από τα δωμάτια-κελιά του Pol-e-Charki μας έφεραν και τους 18 σε μια σκηνή (!) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ. Για να καταλάβουν όλοι τι γίνεται εδώ, αρκεί να πούμε ότι εδώ διαμένουν χιλιάδες στρατιωτικοί κρατών του ΝΑΤΟ σε κτίρια με δωμάτια χωρητικότητας 2-3 ατόμων, καθώς και σκηνές όπου μένουν προσωρινά (1-2 μέρες) όσοι στρατιωτικοί αναμένουν πτήσεις.
Εμείς είμαστε και οι 18 σε μια σκηνή μόνιμα για τους επόμενους 3 μήνες στοιβαγμένοι σαν ζώα, σε ένα χώρο χωρίς ντουλάπες, όπου παντού υπάρχουν βαλίτσες, απλωμένες πετσέτες και ρούχα! Τα μπάνια είναι στα 20 μέτρα, χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες άτομα καθημερινά και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.
Το εσωτερικό της σκηνής μια έχει ζέστη και μια κρύο, ενώ η θερμοκρασία έξω πέφτει υπό του μηδενός το βράδυ. Όσο για ασφάλεια, πέτρες να μας ρίξουν, κάποιος θα τραυματιστεί. Και εκεί μέσα κύριοι βάλατε 18 Έλληνες, τη στιγμή που όχι μόνο οι ξένοι αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στην Καμπούλ διαθέτουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Αυτοί οι 18 δηλαδή σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους, τη στιγμή μάλιστα που έχουν έρθει για χρονικό διάστημα διπλάσιο από αυτούς;
Και το ωραίο είναι ότι δεν συγκινείται κανείς.
Σε κανέναν δεν καίγεται καρφάκι.
Ευχαριστούμε και τους υπεύθυνους του TESAF που αντί του δικαιούμενου ποσού 300 ευρώ ανά μήνα για τα τρέχοντα έξοδα μας, μας έστειλαν χωρίς να ρωτήσουν κανένα από 100 ευρώ για 2 μήνες (!) με αποτέλεσμα ο ένας να δανείζεται από τον άλλο!
Το ζητούμενο κύριοι δεν είναι οι ανέσεις αλλά οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Η απόλυτη ξευτίλα συνεχίζεται και σας ευχαριστούμε για την κοροιδία».
Μια απάντηση όμως απαιτείται τόσο από τους ίδιους, όσο και από το σύνολο της κοινωνίας. Και δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη ενός μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος που θα απαιτήσει την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, την άμεση έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.
Βεβαίως, στους στρατιωτικούς αναλογεί και το βαρύ φορτίο των προσωπικών τους επιλογών, καθώς είναι αδύνατον η επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους να εξαρτάται από ένα μισθό που προέρχεται από την καταπίεση και υποδούλωση ενός ολόκληρου λαού.
Τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες ανάγκες, τρέφουν τα ίδια όνειρα και ελπίδες είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Ιράκ, Αφρική.
Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Γιατί τα πάντα εξαρτώνται και από Εμάς!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437