ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ";


Οι περισσότεροι θα θυμάστε την εκπομπή "Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα" που προβαλλόταν στην ΕΡΤ την δεκαετία του '90. Προσωπικά, περίμενα κάθε φορά να ξεκινήσει το επεισόδιο, με προσδοκίες αλλά πάντα η Ελλάδα δεν τα κατάφερνε. Αυτό όμως που μέτραγε ήταν η πρωτοτυπία των παιχνιδιών και το γέλιο που προσέφεραν!
Στην wikipedia διαβάζουμε:
Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (Jeux Sans Frontières - JSF) είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles.
Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Κάθε εκπομπή διεξαγόταν σε διαφορετική χώρα και η θεματολογία των παιχνιδιών αντλούνταν συνήθως από την ιστορία και τον πολιτισμό της φιλοξενούσας χώρας. Η τελευταία εκπομπή κάθε χρονιάς αποτελούσε τον "Τελικό", στον οποίο διαγωνίζονταν οι ομάδες που είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε χώρα.
Το 1965 τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία). Η τεράστια επιτυχία του προγράμματος κίνησε το ενδιαφέρον συμμετοχής πολλών ακόμα χωρών, με αποτέλεσμα το 1979 να λάβουν μέρος για πρώτη φορά οκτώ χώρες συνολικά. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε το 1994, με τη συμμετοχή εννέα χωρών. Μετά από 18 έτη, τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα σταμάτησαν το 1983, αλλά επανήλθαν στις τηλεοπτικές οθόνες το 1988. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά το 1993.
Το 1996 αποτελεί μία κρίσιμη χρονιά για τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, καθώς συνέβησαν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος. Προκειμένου να μετριαστεί το υψηλό κόστος της παραγωγής, ανατέθηκε η διοργάνωση όλων των εκπομπών κάθε χρονιάς σε μία και μόνο χώρα (που ήταν η Ιταλία, με εξαίρεση το 1997). Φαίνεται όμως ότι αυτή η αλλαγή δεν συνέβαλε θετικά στην εξέλιξη του προγράμματος, καθώς το 2000 αποφασίστηκε αρχικά η αναβολή και στη συνέχεια η οριστική διακοπή του. Το 2007 η EBU ακύρωσε την προγραμματισμένη επαναφορά του προγράμματος λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.
Στις 4 Ιουνίου 2007 ξεκίνησε συλλογή υπογραφών μέσω του διαδικτύου με αίτημα την επιστροφή των JSF. Το αίτημα θα παραδοθεί στους υπευθύνους της EBU καθώς επίσης και σε εθνικούς τηλεοπτικούς φορείς.


Λοιπόν, βρήκαμε την εν λόγω ψηφοφορία και όποιος θέλει να ξαναδεί τα παιχνίδια, μπορεί να υπογράψει!

ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΝΑΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.

Από τότε που εμφανίστηκαν τα κινητά τηλέφωνα, οι φορτιστές που έχουν κυκλοφορήσει είναι αμέτρητοι. Από τα μέσα του 2010 αυτό πρόκειται να αλλάξει, γιατί μετά από πρωτοβουλία του ΟΗΕ, αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής κινητών συμφώνησαν να χρησιμοποιούν έναν κοινό φορτιστή (με βύσμα παρόμοιο της εικόνας).
Αυτό το μέτρο θα είναι ωφέλιμο και για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον. Οι καταναλωτές θα μπορούν να φορτίσουν οπουδήποτε το κινητό τους (αφού θα έχουν όλοι τον ίδιο φορτιστή) χωρίς να γίνεται άσκοπη παραγωγή φορτιστών και ρύπων. Μία πραγματικά καλή πρωτοβουλία που θα γίνει σύντομα πραγματικότητα!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ...



Ένα τραγούδι αφιερωμένο σου όσους -καλά κάνουν και- πιστεύουν πως με πραγματικούς αγώνες μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη...

ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ X-FACTOR 2!NTΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Στις οντισιόν του x factor 2 στην Κύπρο, ένας διαγωνιζόμενος που είχε δοκιμάσει την τύχη του και πέρσι (με καταστροφικά αποτελέσματα) επέστρεψε με νέα εφόδια, μια αποκρουστική συμπεριφορά, μια ασυγκράτητη γλώσσα και με ειλημμένη την απόφαση από πριν, να μπει με τσαμπουκά και να επιτεθεί σε όποιον τολμήσει να του πει ότι δεν έχει ταλέντο.
Αφού λοιπόν ισοπέδωσε τα "Λαδάδικα" του μεγάλου Τόκα (τραγουδημένο από Μητροπάνο), οι κριτές χωρίς ιδιαίτερο τακτ γκρέμισαν για άλλη μια φορά τα όνειρά του και στέρησαν τον κόσμο από το ταλέντο του...
Ο απογοητευμένος διαγωνιζόμενος αντέδρασε, αυθαδίασε, έβρισε και έφυγε...
Αργότερα όταν το οπτικοακουστικό υλικό έφτασε στα στούντιο της Αθήνας, κάποιο σαΐνi στο μοντάζ είτε παίρνοντας πρωτοβουλία είτε ακολουθώντας εντολές ανωτέρου ή κριτή, χρησιμοποίησε κάποιο εφέ στην έτσι κι αλλιώς άσχημη φωνή του εν λόγω παίκτη προσθέτοντας έντονο και παράφωνο vibrato (τρεμούλιασμα - κυματισμός της φωνής) για να κάνει την φωνή να ακούγεται ακόμα πιο άθλια και να περάσει έτσι πιο εύκολα η εικόνα που χρειαζόταν να περάσει...






Αυτή η ανάρτηση είναι από το blog μουσικότητα και νομίζω ότι τα σχόλιά μας περιττεύουν!

ΕΙΣΑΙ ΧΟΝΤΡΗ. ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!!!


Τα μοντέλο ύψους 1,74, που ζυγίζει μόλις 54 κιλά, αν και 4 κιλά λιγότερα από τον δείκτη σωματικών αναλογιών βάρους–ύψους BMI, απολύθηκε από τον οίκο μόδας γιατί δεν ήταν αρκετά λεπτή.
"Με απέλυσαν επειδή έκριναν ότι είμαι υπέρβαρη. Παραπονέθηκαν ότι δεν χωρούσα πλέον στα ρούχα τους", δήλωσε η Filippa Hamilton στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
[...]
Η Filippa, η οποία επιμένει ότι το βάρος της παρέμεινε σταθερό όλα αυτά τα χρόνια δήλωσε έκπληκτη ότι, "συνεργάζομαι με τον οίκο μόδας από τότε που ήμουν 15 ετών, τους θεωρώ τη δεύτερη οικογένεια μου. Νοιώθω πολύ πληγωμένη από την τροπή των πραγμάτων".

Αυτή η κοπέλα που εκτιμήθηκε ως πολύ "χοντρή" από την εταιρία ρούχων με την περίπτωση της ανοίγει ένα φάκελο που τελευταία φαινόταν να κλείνει. Μιλάω φυσικά για το πάχος(?) των μοντέλων. Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν την δύναμη ή το θράσος να αντισταθούν στις παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών τους, που τους επιβάλουν να είναι σε βάρος πολύ κάτω από το φυσιολογικό, με αποτέλεσμα στο τέλος να παθαίνουν νευρική ανορεξία ή να απολύονται..
Μα καλά τα ίδια τα μοντέλα δεν βλέπουν ότι αυτό πρέπει να σταματήσει; Ή μήπως το βλέπουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Ίσως τελικά να έχουν κι αυτές κάποιο μερίδιο ευθύνης...



Το κείμενο που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι από το news247.gr

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ!



Μία ηλεκτρομαγνητική μαύρη τρύπα που "ρουφάει" το φως γύρω της, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η συσκευή που δουλεύει σε συχνότητες μικροκυμάτων, σύντομα θα επεκταθεί για να παγιδεύει το φως, οδηγώντας σε ένα εντελώς καινούργιο τρόπο συλλογής ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Μία θεωρητική έρευνα για τον σχεδιασμό μιας επιτραπέζιας μαύρης τρύπας που μπορεί να παγιδέψει το φως, εκδόθηκε νωρίτερα φέτος από τους Evgenii Narimanov και Alexander Kildishev του πανεπιστημίου Purdue της Indiana (USA). Η ιδέα τους ήταν να μιμηθούν τις ιδιότητες της κοσμολογικής μαύρης τρύπας, της οποίας η πολύ έντονη βαρύτητα καμπυλώνει τον χωροχρόνο, ρουφώντας την γύρω ύλη και ακτινοβολία.

Οι Tie Jun Cui και Qiang Cheng του πανεπιστημίου Southeast της Nanjing (China), μετατρέψανε την θεωρία των Narimanov και Kildishev σε πράξη και κατασκεύασαν την μαύρη τρύπα για συχνότητες μικροκυμάτων. Αποτελείται από 60 δακτυλιοειδή λωρίδες μεταϋλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την κατασκευή υφασμάτων με ιδιότητες αορατότητας.


Η συγκεκριμένη μετάφραση είναι από το insomnia.gr, ενώ το αρχικό άρθρο βρίσκεται εδώ (στα αγγλικά). Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το αρχικό άρθρο.

Πραγματικά κάτι τέτοιο είναι πολύ εντυπωσιακό και αν συμβεί μια μαζική παραγωγή τέτοιου είδους τεχνολογίας, πραγματικά θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τον κόσμο...

Ο ΑΥΤΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!



Πωπω...Νομίζω ότι μετά από αυτό ο Αυτιάς δεν θα ξέρει που να κρυφτεί...Βέβαια αυτά γίνονται, όταν σερβίρεις κονσέρβες για ζωντανά!!!

ΕΜΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!


Συνέχεια στην επικαιρότητα, υπάρχουν κάποια θέματα που γίνονται εμμονή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κατ' επέκταση και από τα blogs!
Για παράδειγμα την τελευταία εβδομάδα, έχω βαρεθεί να ακούω για την μάχη της πρωινής ζώης. Για την Ελένη που ο "καφές" της τα πηγαίνει χειρότερα από τους "άντρες που κατέκτησαν την πρωϊνή ζώνη", αλλά και για τους πέντε του πρωινού του megάλου καναλιού που μπαίνουν σφήνα και όλα τα σχετικά... Σπάνια να έχουν ασχοληθεί όλοι με την πρωϊνή ζώνη, λες και αν τα πάει χειρότερα ο ένας ή ο άλλος κερδίζουν λεφτά! Για τους δημοσιογράφους δεν ξέρω και δεν παίρνω όρκο, αλλά για τους bloggers;
Επόμενο θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό είναι αυτές οι περιβόητες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης, οι κινήσεις των βουλευτών και των κομμάτων κλπ. Ενώ υπάρχουν τόσα θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολήσουν πολύ περισσότερο και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, εμείς ασχολούμαστε με τα αμάξια που πήγαν οι υπουργοί στην βουλή και μάλιστα επαινούμε συγκεκριμένο υπουργό του ΠαΣοΚ -παρολίγον σημερινό πρωθυπουργό- που έσκασε μύτη στην βουλή με μία Skoda Oktavia και όχι με τις καθιερωμένες lexus!Πωπω θυσία!! Κάτι μου λέει ότι δυϊλίζουμε τον κώνωπα...
Το άλλο θέμα που ευτυχώς άρχισε να περνάει από την δημοσιότητα, είναι αυτό της ηθοποιού που έγινε μοναχή και τα πρωτοσέλιδα και οι ανακοινώσεις κλπ κλπ! Λες και η κοπέλα δεν είναι ενήλικη και να μπορεί να αποφασίσει για το τι θα κάνει στην ζωή της! Όλα όσα ακούστηκαν είναι τουλάχιστον αστεία!
Παρόλα αυτά τρέχουν θέματα που μας αφορούν πολύ περισσότερο και που δεν φαίνονται ως πρώτα θέματα στις ειδήσεις! Ας πούμε, πόσοι έχουν ως πρώτο θέμα ότι τα κολλέγια αντεπιτίθενται και πηγαίνουν στα δικαστήρια τα Πανεπιστήμια; Ποιός ασχολείται ότι στα σχολεία μας δεν υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι και ότι η ενισχυτική διδασκαλία παγώνει στα περισσότερα σχολεία, στέλνοντας τα παιδιά κατευθείας στην αγκαλιά των φροντιστηρίων από μικρές τάξεις; Ποιός ασχολείται, ας πούμε, με το θέμα της διαβίωσης των μεταναστών και με χαρτιά και χωρίς, στην χώρα μας; Ποιός ασχολείται με τις συνεχείς αυτοκτονίες παιδιών στον ελληνικό στρατό; Γιατί κανείς δεν αναρωτιέται γιατί το υπεύθυνο υπουργείο δεν βγάζει στατιστικές για τις αυτοκτονίες στον ελληνικό στρατό; Γιατί κανείς δεν ασχολείται με την δημόσια υγεία που αντιμετωπίζει απίστευτα προβλήματα και χάνονται εκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά των Ελλήνων σε μονάδες που υπολειτουργούν;
Γιατί εν τέλει κανείς δεν ασχολείται με τόσα και άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν άμεσα; Θα μας τρελάνουν! Νομίζω ότι είμαστε η κοινωνία των βαρβάρων, που δεν έχει νοημοσύνη και κριτική σκέψη, που με ό,τι την ταΐσεις, αυτή θα σου πει και ευχαριστώ!Αλλά έτσι είναι τα πράγματα όταν ξεκινάς για να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια στην τηλεόραση...

Η φωτογραφία είναι από μία απολαυστική αναδημοσίευση του troktiko.

"ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ": Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ!

Στις 22 Οκτωβρίου θα κάνει την πρεμιέρα της η καινούρια ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή Βαθιά". Η 11η ταινία του γνωστού σκηνοθέτη, που επιστρέφει πέντε χρόνια μετά τις "Νύφες", πραγματεύεται τον εμφύλιο πόλεμο, μέσα από την ιστορία δύο αδελφών που βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η εταιρία παραγωγής, είναι η village films και η ταινία γυρίστηκε στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στα βουνά του Γράμμου και του Βιτσίου, με πάνω από 600 ηθοποιούς και κομπάρσους.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Χρήστο Καρτέρης, Γιώργο Αγγέλκος, Αννα Παρτσάνη, Βαγγέλης Μουρίκης, Γεώργιος Συμεωνίδης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου κ.α.


ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΠΑΙΝΕΙ...

Να μαστε λοιπόν!Νομίζω σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το φθινόπωρο ήρθε για να κάνει αισθητή την παρουσία του...Στην Πάτρα έκαναν την εμφάνισή τους και οι πρώτες βροχές, που περισσότερο ανακούφισαν, παρά προκαλούν δυσφορία στην πόλη... Ένα τραγούδι που μου θυμίζει έντονα χειμώνα και φθινόπωρο, είναι το "Όταν χαράζει" του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ερμηνευμένο από τον Γιάννη Αγγελάκα.
Το παρακάτω βίντεο στο οποίο ακούγεται αυτό το τραγούδι, γυρίστηκε στην Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 2007...

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ!


Ας πούμε μερικά λόγια για ένα θέμα που θα έπρεπε να μας προβληματίζει σαν πόλη. Όσοι ζουν στην Πάτρα γνωρίζουν καλά ότι ένα μεγάλο κομμάτι της εμπορικής κίνησης της πόλης οφείλεται στους φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αν καθίσουμε και σκεφτούμε το πόσοι άνθρωποι ζουν από μαγαζιά που έχουν κυρίως ως πελάτες τους φοιτητές, αλλά και πόσοι άνθρωποι έχουν ένα εισόδημα που βοηθάει καθοριστικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό από γκαρσονιέρες και δυάρια που νοικιάζουν σε όλο αυτό τον κόσμο. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι και η οικοδομική δραστηριότητα στην πόλη εμφανίζει κινητικότητα γιατί χτίζονται αρκετές πολυκατοικίες με μικρά σπίτια, τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν προορίζονται για να στεγάζουν τους Πατρινούς.
Από την άλλη όμως οι περισσότεροι που έχουν να κάνουν με φοιτητές, τους αντιμετωπίζουν ως ένα "πορτοφόλι με πόδια" και κοιτούν πως να τους εκμεταλλευτούν με διάφορους τρόπους. Πολλές φορές υπερχρεώνονται προϊόντα και συνδυάζονται με την μη κοπή απόδειξης. Οι οδηγοί ταξί ζητούν παραπάνω λεφτά για τις αποσκευές ή από το κέντρο της Πάτρας βάζουν διπλή ταρίφα όταν παίρνουν κούρσα προς το Πανεπιστήμιο που είναι στο Ριο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν αυτό λίγο πριν το Πανεπιστήμιο. Όμως το πιο ακραίο είναι με τα σπίτια που νοικιάζονται. Έχω ακούσει περιπτώσεις ανθρώπων, του να μην υπογράφουν συμβόλαιο, με αντάλλαγμα μερικά ευρώ λιγότερο ενοίκιο. Φανταστείτε πόσο δύσκολα τα βγάζουν κάποιες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε άλλη πόλη, που δέχονται τις απατεωνιές των ιδιοκτητών! Επίσης έχω δει με τα μάτια μου σπίτια 25τ.μ. (ναι καλά ακούσατε), τριακονταετίας και παλιότερα, να νοικιάζονται για 250 ευρώ το μήνα!
Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι στο ότι μετά το κλείσιμο της Περαϊκής-Πατραϊκής, αλλά και άλλων εργοστασίων που απασχολούσαν σε μεγάλο βαθμό το εργατικό δυναμικό της πόλης, η ανεργία και η φτώχεια είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Οι φοιτητές πλέον είναι η ομάδα των ανθρώπων που δίνουν δυναμική στην αγορά της Πάτρας. Αυτό που θα πρέπει να μάθουμε και να κάνουμε, είναι να μην τους αντιμετωπίζουμε ως "λεφτά", αλλά ως συμπολίτες μας που θα πρέπει να τους σεβόμαστε και να μην κοιτάμε να τους φάμε χρήματα, γιατί όλοι μας ζούμε μέσα σε μία κοινωνία, στην οποία καταστρατηγούνται βασικά μας δικαιώματα και όλοι μαζί θα πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και του σήμερα, αλλά και του αύριο...

photo by cinemahellas.

"ΚΑΤΑΡΡΕΩ"...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ!



Σας καλημερίζω με ένα απίστευτα επίκαιρο τραγούδι του Νικόλα του Άσιμου...Μπορεί να γράφτηκε πριν από μια εικοσαετία, αλλά όλα ταιριάζουν με το σήμερα!Μήπως αυτό θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις; Ας κάνει ο καθένας τις δικές του και ας καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα!
Επίσης θέλω να το αφιερώσω ως πολίτης στον καθένα που μας έχει πρήξει με τα κόμματα και τις εκλογές, υπέρ του δέοντος!!
Υ.Γ. Να πω πως το ίδιο είπε και ο Απολίτιστος χθες γι' αυτό το τραγούδι...

ΌΧΙ ΑΛΛΟ SPAM ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!


Τελευταία, κάποιοι πολύ αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι Bloggers, κάνουν ένα λάθος και δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Μαζεύουν κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις συναδέλφων Bloggers (ή τους εγγράφουν οι ίδιοι στο Newsletter του Blog τους), και τους στέλνουν κάθε νέα τους ανάρτηση.
Μερικοί δε, έχουν την ημέρα και 3 και 4 και παραπάνω αναρτήσεις.
Που είναι το λάθος; Να σας πω την άποψή μου, και πείτε μου αν έχω δίκιο η όχι, μα να έχετε ένα πράγμα συνεχώς στο νού σας όσο θα με διαβάζετε, πως, "ότι σας λέω, το λέω καλοπροέρετα σαν φίλος σας, και όχι απο σκοπιμότητα η κακία, γιατί θέλω να σας βλέπω να πάτε πάντοτε μπροστά, και να χαίρομαι μαζί σας, και για σας και για την επιτυχία σας".

Κάθε Blog έχει (η θα έπρεπε να έχει) ένα σύνδεσμο, όπου να μπορεί κάποιος να κάνει ελεύθερα (ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ) εγγραφή, αν θέλει να λαβαίνει μέσω email κάθε νέα ανάρτηση απο το εν λόγω Blog, και με την δυνατότητα επίσης να κάνει και αυτόματα διαγραφή όταν το θεωρεί σκόπιμο για δικούς του λόγους, δίχως να πρέπει να δώσει την παραμικρή εξήγηση για την απόφασή του.
Συμφωνείτε ως εδώ;

Κάθε Blogger-επισκέπτης ενός Blog, συνήθως επιλέγει δική του μέθοδο να διαβάζει κάποια Blogs που του αρέσουν και τον ενδιαφέρουν για τον ένα η τον άλλο λόγο.
Άλλοι επιλέγουν το "Follow", άλλοι την εγγραφή σε RSS, άλλοι την εγγραφή σε Newsletter, άλλοι απλά ακολουθούν κάποια Blogs βάζοντάς τα σαν Favorites, άλλοι σαν Link κάπου στο Blog τους, και άλλοι σαν εικονίδια στην οθόνη τους. Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται απ' έξω διευθύνσεις..έλα, μην ακούσω χαζά!
Όλοι αυτοί όμως, έχουν κάτι κοινό. Την όποια επιλογή, την κάνουν μόνοι τους..

Στην περίπτωση όμως, που αναφέρω εγώ, η επιλογή γίνεται απο τον κάτοχο του Blog δίχως να με ρωτήσει αν προτιμώ τον δικό του τρόπο.
Απο την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω το εν γένει σκεπτικό.
Στέλνουν μήπως στον κάθε έναν που δηλώνει "Follower"? ..ίσως.

Δεν λέω βρε παιδιά πως κάνετε κάτι κακό. Μα η ενέργεια αυτή, υπόκειται στον νόμο περί Spamming, και σαν τέτοιο, θεωρείται "κάθε email το οποίο ο παραλήπτης δεν το έχει παραγγείλει, η με κάποιο τρόπο προκαλέσει".
Ο Follower, και να θέλει να διαβάσει κάποιον blogger, εάν ο Blogger τον βομβαρδίζει ασταμάτητα με ένα σωρό αναρτήσεις κάθε μέρα, κάπου θα κουραστεί. Στο τέλος θα επισημάνει τα emails αυτά σαν "ανεπιθύμητα" με αποτέλεσμα να καταλήγουν στον κάδο.

Η δική μου γνώμη είναι η εξής:
Θέλετε να έχετε αναγνώστες εγγεγραμμένους στο Blog σας;
Αναρτήστε σε διάφορα σημεία, και εμφανώς, την φόρμα εγγραφής, ώστε να την βλέπει κάθε επισκέπτης σας.
Γράψτε δυό λέξεις, εξηγήστε του περί τίνος πρόκειται, τα προτερήματα που έχει η εγγραφή που θα κάνει, εξηγήστε του πως θα μπορεί να κάνει όποτε θέλει και πάλι διαγραφή εάν το επιθυμεί, και αφήστε το πλέον μετά, στην δική του κρίση.
Μην τον πιέζετε αν δεν το θέλει, και προ πάντων, μην αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες που ίσως τον κάνουν να ενοχληθεί, και που θα έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα για σας και το Blog σας.

Συναδελφικά πάντοτε και με την αγάπη μου
Νίκος Ράμμος


Το παραπάνω κείμενο είναι από το "Α Μπε Μπα Μπλογκ...Το μπινελικοδρόμιο" και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σύμφωνους μας βρίσκει...τόσό που το αναρτούμε αυτούσιο χωρίς περαιτέρω σχόλια!!