ΚΙΝΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ!


Δραστική αλλαγή των νόμων για το ίντερνετ στην Κίνα!Οι ιδιώτες χρήστες δεν μπορούν να δημιουργήσουν πλέον νέες προσωπικές ιστοσελίδες και όσοι ήδη έχουν κάποια ιστοσελίδα, κινδυνεύουν με κλείσιμο! Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές μόνο οι επιχειρηματίες και οι οργανισμοί μπορούν να κατοχυρώνουν καινούριο domain, όπου θα χρειάζεται να καταθέσουν επίσημα έγγραφα, όπως αντίγραφα της άδειας λειτουργίας τους!
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι το μέτρο αυτό θεσπίζεται, προκειμένου να σταματήσει η διακίνηση πορνογραφικού υλικού, που γινόταν μέσα από τις προσωπικές ιστοσελίδες! Όσον αφορά τα ήδη υπάρχοντα site, ιδιοκτήτες από διάφορες πόλεις της Κίνας, ανέφεραν ότι οι ιστοσελίδες τους δεν είναι πλέον προσβάσιμες!

Πηγή thenextweb.

Πραγματικά στην Κίνα η λογοκρισία έχει φτάσει στο απροχώρητο! Μετά τις απαγορεύσεις -προσωρινές ή όχι- στην χρήση του youtube και του flickr, βλέπουμε ότι καταπατείται με αυτή την αλλαγή του νόμου, η δυνατότητα του καθενός να εκφραστεί ελεύθερα και να ακουστεί έξω από την χώρα του! Δεν θα προσθέσω άλλα σχόλια [αν και θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κατεβατό], παρά θα αφήσω την είδηση να την σχολιάσει ο καθένας όπως μπορεί!

Η φωτογραφία είναι από ένα άρθρο του cosmo.gr, ενώ για να αποδίδουμε τα του "καίσαρος τω καίσαρει", το αγγλόφωνο άρθρο το βρήκαμε από το insomnia.gr.