ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΗΜΕΡΑ...



Τι κακό και αυτό με τις εφημερίδες; Προκειμένου να πουλήσουν ορισμένα φύλα παραπάνω και να επιβιώσουν, έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα προσφορών. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν να δίνουν συστηματικά ταινίες και μουσικά cd. Προφανώς δεν είδαν και τόσο τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν και είπαν να περάσουν σε ποιο δραστικά μέτρα! Τώρα έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν αυτοκίνητα, σπίτια και χρήματα.
Πλέον η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού δεν αγοράζει εφημερίδες προκειμένου να ενημερωθεί (βλέπετε τη ζημιά την έχουν κάνει τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης), αλλά για να πάρει τις προσφορές. Είναι τραγικό να στέκεσαι στον δρόμο και να βλέπεις ανθρώπους να αγοράζουν μια εφημερίδα, να παίρνουν την προσφορά και μετά να πετάνε το φύλο στα σκουπίδια ή στην καλύτερη στην ανακύκλωση, χωρίς να δούνε έστω και για ένα λεπτό το τι γράφει.
Αυτή είναι η κατάντια των δημοσιογράφων και των εκδοτών μπροστά στο κέρδος. Όταν ο σκοπός σου δεν είναι η ενημέρωση αλλά το χρήμα, τότε δημιουργείται το φαινόμενο που υπάρχει σήμερα. Όμως γιατί διαμαρτυρόμαστε και εμείς; Ο τρόπος που ενημερώνεται μια κοινωνία, ίσως να είναι και ο καθρέφτης της. Αν εμείς ως πολίτες νοιαζόμαστε για το περιτύλιγμα και όχι για την ουσία, αν δεν νοιαζόμαστε με τα όσα μας πλασάρουν και μας αρέσει να μας ταΐζουν κουτόχορτο, τότε ίσως να είμαστε άξιοι της μοίρας και των εφημερίδων, αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης εν γένει που έχουμε...

Η φωτογραφία είναι από το blog trifylianews.