"THE 48 HOUR FILM PROJECT" ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


Τον προηγούμενο Νοέμβριο διοργανώθηκε στην Αθήνα το 48 hour film project, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν εξ' ολοκλήρου μία ταινία μικρού μήκους (από το γύρισμα, μέχρι το μοντάζ και την μουσική επένδυση) διάρκειας 4-7 λεπτών. Όπως μαθαίνουμε από το site του διαγωνισμού, θα διεξαχθεί ξανά στις 12-28 Ιουνίου 2009.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό
Ένα από τα κορυφαία διαγωνιστικά festival κινηματογράφου του πλανήτη, το 48 Hour Film Project ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008 από τον ελληνικής καταγωγής ηθοποιό – σκηνοθέτη Francesco Vitali και την
JUST PRODUCTIONS, και έγινε θεσμός!
Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό διαγωνισμό που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια στην Αμερική και διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 κεντρικές πόλεις (συνήθως τις πρωτεύουσες κάθε κράτους ή τις κεντρικότερες πόλεις) ανά τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία!
Δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους δημιουργούς για μία λαμπρή καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού ο νικητής του 48HFP και η ταινία του ταξιδεύουν στο Filmapalooza των Η.Π.Α. και συναγωνίζονται με ταινίες από όλο τον κόσμο.
Εκτός όμως από το μεγάλο νικητή, υπάρχουν βραβεία για είκοσι ακόμα κατηγορίες ενώ οι καλύτερες ταινίες προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από ταινίες μεγάλου μήκους.
Ο διαγωνισμός (με αυστηρά διεθνή πρότυπα και κανονισμούς) βασίζεται σε μία προϋπόθεση: οι ομάδες κινηματογραφιστών πρέπει να γράψουν, να σκηνοθετήσουν, να γυρίσουν, να μοντάρουν, να επενδύσουν μουσικά και να παραδώσουν ολοκληρωμένη την ταινία τους σε 48 ώρες μόνο!!! Το θέμα του διαγωνισμού δίνεται πάντα λίγο πριν την εκκίνηση.

Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή ή να μάθουν περισσότερα, μπορούν να επισκεφθούν το site: http://www.48hourfilm.gr/