Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ" ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!



Εχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η υποκρισία και η κοροϊδία με την οποία αντιμετωπίζουν εμάς τους ψηφοφόρους οι πολιτικοί και τα κόμματα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις υποψηφιότητες για τους δήμους και τις περιφέρειες.
Ξαφνικά θυμήθηκαν οι υποψήφιοι ότι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα αλλά είναι υπερκομματικοί και ανεξάρτητοι, ενώ τα ίδια τα κόμματα ψάχνουν, λέει, να βρουν σε πολλές περιπτώσεις υπερκομματικές προσωπικότητες για να στηρίξουν, όχι απαραίτητα από τον χώρο της πολιτικής.

Λες και ντρέπονται οι μεν πολιτικοί για την κομματική τους προτίμηση, τα δε κόμματα λες και δεν έχουν το θάρρος να στηρίξουν τον εαυτό τους και τα στελέχη τους. Επί της ουσίας, έστω και δι' αυτής της υποκριτικής στάσης, ενοχοποιούν χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι μεν υποψήφιοι την κομματική τους ταυτότητα, τα δε κόμματα την ίδια τους την ύπαρξη. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας ότι οι πολίτες νιώθουν απέχθεια απέναντί τους, ψάχνουν να βρουν τρόπους να τους ξεγελάσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο τους δι' άλλης οδού.

Εξάλλου ο πολιτικός κόσμος είναι ικανός για όλα όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες του. Τόσο τα πρόσωπα όσο και οι κομματικοί οργανισμοί είναι από τα πιο προσαρμοστικά όντα του ζωικού βασιλείου. Βαφτίζουν το ψάρι κρέας και λένε το άσπρο μαύρο χωρίς κανένα πρόβλημα, όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Απειρα τα παραδείγματα. Πρώτο και κορυφαίο αυτό με τον Κ. Γκιουλέκα. Είναι, ο αθεόφοβος, βουλευτής της Ν.Δ., υπήρξε και υφυπουργός. Ομως όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης είπε ότι είναι υπερκομματικός και ανεξάρτητος. Γιατί καλέ μου άνθρωπε μας κοροϊδεύεις ανερυθρίαστα; Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ ψάχνει, λέει, στη Θεσσαλονίκη να στηρίξει ανεξάρτητο υποψήφιο, ίσως τον Γ. Μπουτάρη, γιατί ξέρει ότι δικός του θα μαυριστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τον Διονύση Τσακνή για τον Δήμο της Αθήνας που του βγήκε ΚΚΕ και καλά να πάθει. Δεν έχει ένα δικό του στέλεχος να τον χρίσει υποψήφιο και πρέπει να ψάχνεται αλλού; Η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά προτείνει υπερκομματικό μη πολιτικό πρόσωπο για την Περιφέρεια Αττικής και ζητάει από το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους να συμφωνήσουν. Και το ΠΑΣΟΚ το συζητάει... Να μη συνεχίσουμε, τα παραδείγματα είναι πολλά.

Ομως αφού τα κόμματα δείχνουν, στα λόγια έστω, να αναγνωρίζουν ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές καλό θα είναι να θέτουν υποψηφιότητα ανεξάρτητες προσωπικότητες, γιατί σώνει και καλά θέλουν να δίνουν χρίσματα ή να εκφράζονται υπέρ του ενός ή του άλλου; Να αφήσουν τους πολίτες να εκφράζουν την προτίμησή τους χωρίς τα ίδια να τους καθοδηγήσουν. Να μείνουν στην άκρη επιτέλους και όχι να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Και οι πολιτικοί που θέλουν να διεκδικήσουν την ψήφο για κάποιον δήμο ή κάποια περιφέρεια, να καταθέσουν την κομματική τους ταυτότητα και να δηλώσουν ότι όσο θα διαρκεί η θητεία τους δεν θα έχουν καμιά κομματική ενασχόληση. Αν πάλι δεν θέλουν τίποτα από αυτά, να δηλώσουν κόμματα και υποψήφιοι ευθέως ότι οι εκλογές είναι πολιτικές-κομματικές και η αναμέτρηση θα γίνει με κομματικά κριτήρια. Κι αυτή την καθαρή στάση για την ώρα μόνο το ΚΚΕ βλέπουμε ότι την εφαρμόζει. Ολα τ' άλλα είναι υποκριτικά φαινόμενα, που δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.


Το παραπάνω άρθρο είναι του Πάνου Σώκου και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Η εικόνα της ανάρτησης είναι από το blog press-gr.

Σχόλιο: Πραγματικά αυτό που συμβαίνει φέτος με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πέρα από κάθε προηγούμενο. Τα κόμματα έχουν πάρει χαμπάρι την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του κόσμου και δεν θέλουν να εισπράξουν το "μαύρισμα" σε αυτές τις εκλογές. Ελπίζω οι ψηφοφόροι να έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται και να μην πέσουν στην παγίδα. Όμως ας πούμε ότι καταφέρνουν τα κόμματα και πετυχαίνουν τον στόχο τους σε αυτές τις εκλογές. Όταν έρθει η ώρα των βουλευτικών εκλογών, τι θα σκαρφιστούν; Το έχω πραγματική απορία!