CALCIOPOLI ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ


Δημιούργημα του Μάσιμο Μοράτι, για να υποβιβασθεί η Γιουβέντους και να γίνει η Ίντερ η δυνατότερη ομάδα στην Serie A, χαρακτήρισε το σκάνδαλο “Calciopoli” ο Κρίστιαν Βιέρι. Ο Ιταλός επιθετικός έχει μηνύσει τους «νερατζούρι» και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών “Telecom Italia” για παράνομες υποκλοπές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το “Firenzeviola.it” η “Telecom Italia” και ο Μοράτι επινόησαν το σχέδιο με την τοποθέτηση «κοριών» για να εξουδετερώσουν τις δυνατές ομάδες της Ιταλίας και να οδηγήσουν την Ίντερ στην κορυφή. Οι ποδοσφαιριστές επίσης των πρωταθλητών Ιταλίας είχαν υπογράψει συμβόλαια «σιωπής» και παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά τους, για να μη διαρρεύσει το σχέδιο του προέδρου τους.

Εκεί που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι (και όχι μόνο) νομίζαμε ότι η απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, να στείλει την Γιουβέντους στην δεύτερη κατηγορία, ήταν μία επανάσταση κατά της διαφθοράς, ο Βιέρι ανακοινώνει πως έχει στοιχεία ότι όλα ήταν στημένα από την Ίντερ (την μόνη μεγάλη ομάδα που δεν τιμωρήθηκε).
Άρα δεν ήταν η διαφθορά αυτή που νικήθηκε αλλά αυτή που νίκησε!

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος σαν τον Βιέρι να παραδεχτεί ότι η ομάδα του ή η οποιαδήποτε ομάδα έστησε έναν αγώνα;
Η UEFA κάνει έρευνα για αρκετούς στημένους αγώνες στην Β' εθνική. Γιατί δεν υπάρχει κανείς να μιλήσει γι αυτούς τους αγώνες;

Πρέπει επιτέλους κάποιος να κάνει την αρχή για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναδειχτεί. Τις δυνατότητες τις έχουμε.. Το αποδείξαμε το 2004..


H πηγή είναι από το Νovasport Fm