ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΣΕΒ!

Από το site της "Ελευθεροτυπίας" διαβάζουμε: "Σε άμεσο διάλογο κάλεσε τις διοικήσεις των ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, έτσι ώστε να υπογράψουν το συντομότερο δυνατό μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2010 κάτι που όπως υποστηρίζει θα έχει σημαντικά οφέλη για την οικονομία. Από την μεριά της ΓΣΕΕ, με ανακοίνωση τύπου αναφέρεται πως η επίσπευση της διαδικασίας δεν εξυπηρετεί το αναγκαίο για την οικονομία κλίμα.[...]Κλείνοντας την επιστολή του, αναφέρει πως “ Η συνυπογραφή, τώρα, μίας νέας Συλλογικής Σύμβασης για το 2010, θα ισοδυναμεί με ένα πραγματικό κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο έμπρακτα θα εκφράζει την κοινή μας βούληση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση ευθύνης και να εισφέρουμε στην αντιμετώπιση των διαχρονικών παθογενειών που κρατάνε τη χώρα μας πίσω. Από εμάς, και μόνο από εμάς, εξαρτάται πράγματι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων". Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ λέει:"Γρήγορα ναι. Λίγα όχι". Θα 'θελα να ξέρω αν γι' αυτούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το συμφέρον των εργαζομένων, είναι πολλά τα 0,90 ευρώ αύξηση την ημέρα Που είχαν υπογράψει πρόπερσυ (βλ. εδώ)! Εν τω μεταξύ από πότε στον ΣΕΒ νοιάζονται για την ανεργία και για τα οφέλη της οικονομίας και όχι για να αυξηθούν τα κέρδη τους; Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση των μισθών και οι απολύσεις στην Αλουμίλ του προέδρου των βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος με αφορμή μια μείωση στα κέρδη!Προσέξτε, όχι πλέον εμφάνιση αρνητικού ισοζυγίου εσόδων-εξόδων, αλλά μείωση κερδών! Μπορείτε να δείτε εδώ ένα άρθρο που αφορά τις απολύσεις.

Γι' αυτό δεν μπορώ να δέχομαι να υποτιμούν κάποιοι την νοημοσύνη την δική μου, αλλά και όσων στις πλάτες των οποίων έχουν πλουτίσει οι συγκεκριμένοι άνθρωποι! Επιτέλους η ΓΣΕΕ ας σταματήσει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και ας αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο, αυτό της προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Αλήθεια, γιατί δεν καταγγέλουν την ελαστική εργασία με συγκεκριμένα παραδείγματα και γιατί δεν καταγγέλουν το παιχνίδι των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων στις βιομηχανίες, που κάνουν τον καθένα εργαζόμενο πιόνι στο παιχνίδι των βιομηχάνων και γενικότερα των εργοδοτών;