Καταγγελία για τραμπουκισμούς στην πλατεία Συντάγματος!

Ομάδα της λεγόμενης περιφρούρησης, εκμεταλλευόμενη τη χαμηλή προσέλευση κόσμου και συνεπικουρούμενη από ακροδεξιούς, επιτέθηκε στο «Χώρο Αριστερά στη Πλατεία» με τραμπούκικες διαθέσεις σε όποιον βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα.
Φωνάζοντας ότι η αριστερά δεν έχει θέση στη πλατεία, έκαναν αλυσίδες, έσπρωξαν, χτύπησαν, αναποδογύρισαν τραπεζάκια, πέταξαν τις προκηρύξεις και με κοπίδι έσκισαν το πανό που έφερε το τίτλο του χώρου. Δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η περιφρούρηση δήθεν του «αυθόρμητου και του ακομμάτιστου» αλλά ο εξοβελισμός του οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιστέκεται στο σύστημα που τελικά υπηρετούν.
Με αυτήν τους την επίθεση αποδεικνύεται ότι οι δυνάμεις που, στο όνομα του ακομμάτιστου, συνεπικουρούσαν στην απαγόρευση παρέμβασης αριστερών οργανώσεων και σχημάτων, σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων άφησαν χώρο να πάρουν το πάνω χέρι αντιδραστικές δυνάμεις και να οδηγηθούμε σε αυτές τις καταστάσεις.
Καλούμε αριστερές οργανώσεις, συνδικαλιστικά σχήματα και σωματεία, συλλογικότητες γειτονιάς, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές ανέργων και όποιον άλλο θέλει να αντιδράσει δίνοντας πολιτική απάντηση στη προσπάθεια προβοκαρίσματος και άλωσης από αντιδραστικές δυνάμεις αυτού που γίνεται στη πλατεία, όσους θέλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα παρέμβασης αριστερών, εργατικών και άλλων συλλογικοτήτων και με όποιον τρόπο αυτές επιλέγουν, σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών» Γραβιάς 10 - 12, στα Εξάρχεια. 


Εάν αυτή τη στιγμή αρχίσουν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις κι επικρατήσουν τέτοιες λογικές μέσα στον κόσμο, η διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών όλες αυτές τις μέρες εν τέλει δεν θα βγάλει πουθενά. Αν υπάρξει χώρος για να εκφραστούν ακραία στοιχεία ή γίνουν προβοκάτσιες, τότε πολύ γρήγορα ο κόσμος θα γυρίσει πάλι στα σπίτια του.... Προφανώς κι ούτε μια στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι όλο αυτό που γίνεται είναι απολιτίκ, από την στιγμή που ο καθένας που κατεβαίνει στις πλατείες και διαμαρτύρεται έχει μία α ή β πολιτική συνείδηση... Το ζήτημα είναι πως μέσα από τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις θα γίνει επιτέλους μια ουσιαστική ζύμωση, ώστε οι κινητοποιήσεις να βγάλουν κάπου...