ΠΑΤΡΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της η Δημοτική Αρχή, προχωρεί σήμερα Πέμπτη, στην τοποθέτηση σε 10 επιλεγμένα σημεία της Πάτρας νέων σύγχρονων συστημάτων υποδοχής απορριμμάτων, με τους κάδους υπογειοποιημένους (αυτοβυθιζόμενοι), ώστε να αναβαθμίζεται αισθητικά και η εικόνα της πόλης.

Οι νέοι αυτοί κάδοι είναι χωρητικότητας 4.400 λίτρων ο καθένας, ενώ το όλο σύστημα παρέχει πυρασφάλεια, απόσμωση, και αντιμικροβιακό ραντισμό των απορριμμάτων.

Το σύστημα λειτουργεί με τηλεχειρισμό. Όταν το απορριμματοφόρο φθάνει σε αυτό για να κάνει την αποκομιδή, οι εργαζόμενοι με τηλεχειριστήριο ανεβάζουν τον πακτωμένο κάδο, τον αδειάζουν στο απορριμματοφόρο και στη συνέχεια τον ξαναπακτώνουν.

Το σύστημα διαθέτει εδικές θυρίδες υποδοχής των απορριμμάτων.

Σήμερα Πέμπτη, τοποθετούνται τα δύο πρώτα συστήματα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου.
Στο επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Δεμαρτίνος, ο οποίος επέβλεπε σήμερα την τοποθέτηση των συστημάτων για τα απορρίμματα, θα έχει φροντίσει για την τοποθέτηση και των άλλων 8 στοιχείων.

Τέσσερα θα τοποθετηθούν περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου, ένα στην Τριών Ναυάρχων και Κορίνθου, ένα στην Τριών Ναυάρχων και Μαιζώνος, και δύο στα Ψηλά Αλώνια.

Η επίσημη παρουσίαση των αυτοματοποιημένων συστημάτων με τους αυτοβυθιζόμενους κάδους, θα γίνει από το Δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Σπ. Δεμαρτίνου και των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας που έχουν εκπαιδευτεί για το χειρισμό.


Από το blog "xespao".