16ΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΦΙΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ!


Σοκ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου ένα ανήλικο κορίτσι από ίδρυμα νοσηλεύεται με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια 16χρονη, οικότροφο ιδρύματος της ευρύτερης περιοχής, που νοσηλεύθηκε με σύφιλη επί μέρες στη Δερματολογική Κλινική του νοσοκομείου. Πρόκειται για μια ιστορία που έχει συγκλονίσει το ιατρικό προσωπικό, καθώς εκτιμάται ότι το κορίτσι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης είτε παρασύρθηκε σε μια ανάρμοστη σχέση με άτομο που της μετέδωσε είτε συνειδητά, είτε εν αγνοία του το σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γεγονός ότι ένα 16χρονο κορίτσι από ίδρυμα προσεβλήθη από σίφυλη γεννά πολλά ερωτηματικά.
*Πώς κόλλησε το κορίτσι σύφιλη;
*Αυτό έγινε εντός του ιδρύματος ή μήπως εκτός του ιδρύματος σε μια από τις εξόδους της 16χρονης;
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, πρόσφατα η 16χρονη είχε βγει από το ίδρυμα και είχε επισκεφθεί στενό συγγενικό της πρόσωπο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί η αιτία. Ωστόσο, από μόνη της η είδηση συγκλονίζει και προκαλεί, επαναλαμβάνουμε, πολλά ερωτηματικά.
Επιπλέον επιβάλλεται, αν μη τι άλλο, η επέμβαση των αρμόδιων αρχών, που πρέπει να αναζητήσουν, εντός και εκτός ιδρύματος, πώς η ανήλικη προσεβλήθη από τη συγκεκριμένη νόσο.


Το Παραπάνω άρθρο είναι από την πατρινή εφημερίδα "Κόσμος",αρ. φύλ. 256, ημ/νία: 8/10/10, σελ. 23.

Μόνο μια ερώτηση, που τίθεται και από την ίδια την εφημερίδα. Ο εισαγγελέας και οι αρμόδιες αρχές που βρίσκονται;

Υ.Γ. Ας αφήσουν οι δημοσιογράφοι τις σάλτσες και τις υπερβολές στη γραφή τους. Πραγματικά το απαιχθάνομαι αυτό.