Η ΔΙΑΜΑΧΗ GOOGLE ΚΑΙ MICROSOFT ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ NETBOOKS!

Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Google μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αποδοτικότερων netbooks, πολλά όμως από αυτά δεν θα είναι συμβατά με το συγκεκριμένο OS.

Αναρωτιέστε γιατί; Επειδή η διάθεση του Chrome OS θα μπορούσε να εξαναγκάσει τη Microsoft να σταματήσει να δημιουργεί netbooks μετρίων επιδόσεων για χάρη των ακριβότερων notebooks.

Σε επίπεδο hardware, τα netbooks της Microsoft υστερούν σε πολλούς τομείς: 10.1 ιντσών οθόνες, τους όχι τόσο ισχυρούς Atom επεξεργαστές, τη μόλις 1GB μνήμη και τους σκληρούς δίσκους που στην πλειοψηφία τους δεν ξεπερνούν τα 160GB. Από την άλλη, τα περισσότερα netbooks που φιλοξενούν τα Windows 7, είναι εξοπλισμένα με την Starter Edition, η οποία ούτε επιτρέπει την αναπαραγωγή DVD, ούτε τη διαμόρφωση του desktop.

Αλλά τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν με τη διάθεση του επερχόμενου λειτουργικού της Google, η οποία υπόσχεται υψηλότερης απόδοσης συσκευές, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software. Βάσει αυτού, το Chrome OS πρόκειται να ανοίξει ένα νέο μέτωπο ανταγωνισμού, αναγκάζοντας τη Microsoft να αναθεωρήσει τα σχέδιά της όχι μόνο για την απόδοση των netbooks αλλά και για την τιμή αυτών.

Φανή Καμπάση


Το παραπάνω άρθρο είναι από το pcw.gr.