BLOGS: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ;


Τα τελευταία3-4 χρόνια στην Ελλάδα, υπάρχει μία τεράστια άνθηση στα blogs ή αλλιώς ιστολόγια. Πολλά από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να παίρνουν θέματα από τα blog, μετά ξέσπασε ένας "πόλεμος" για το ποιος κρύβεται πίσω από το κάθε ιστολόγιο, το ποιος είναι στρατευμένος από κάποιον κλπ. Δεν είναι σκοπός αυτής της ανάρτησης να αναλύσουμε αυτά τα θέματα. Προσωπικά αυτό που δέχομαι, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των blogs γράφεται από απλούς πολίτες που βρήκαν ένα νέο μέσο να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους και να ενημερώσουν όλους τους άλλους για το τι συμβαίνει γύρω μας και πέφτει στην αντίληψή τους.
Το θέμα όμως είναι το πόσο αξιόπιστος είναι ο καθένας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστοι γίνεται και να μην παραπληροφορούμε, είναι όταν γράφουμε κάτι που δεν είναι προσωπική μας μαρτυρία και πολύ πιθανό να το κάνουμε αναδημοσίευση, όταν μπορούμε να διασταυρώνουμε αυτά που γράφουμε με άλλες πηγές. Αυτή είναι μία παράκληση σε όλους (και σίγουρα εγώ το έχω πάντα στο μυαλό μου).

Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, χωρίς να κάνω επίθεση σε κανέναν! Και πάντα ό,τι διαβάζουμε να το κάνουμε με κριτική σκέψη ακόμα και από τις πηγές που θεωρεί ο καθένας μας αξιόπιστες!

1 σχόλια:

Anast_Ath είπε... / 12 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:02 μ.μ.  

Κάποιοι ίσως να παρατηρήσετε ότι άλλαξα το άρθρο και αφαίρεσα το κομμάτι που αναφέρεται στην αφορμή που είχα για να το το γράψω...Απλά το έκανα, γιατί εκ παραδρομής είχα καταλάβει λάθος το άρθρο του troktikou.