Το σοκ των "ανήξερων" στα ΜΜΕ για το φασισμό

Φωτιά πήραν οι οθόνες, οι δημοσιογράφοι, τα social media και τα παραδοσιακά Μέσα. Ο Κασιδιάρης της "Χρυσής Αυγής", μια μέρα μετά την παρουσία του στο εδώλιο του κατηγορούμενου για ξυλοδαρμό, χτύπησε τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και έριξε ένα ποτήρι νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. 
Στην προσπάθεια του να διαφύγει από το τηλεοπτικό πλατό, όπως κάνουν οι τραμπούκοι της Χ.Α. μετά από κάθε επίθεση στους δρόμους, χτύπησε τον Γιώργο Παπαδάκη, τον Αντώνη Δελατόλλα και απείλησε τεχνικούς. Η πληροφορία διαδόθηκε από το twitter, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο σοκ.
Κι όμως οι σοκαρισμένοι δημοσιογράφοι και οι ακόμη πιο σοκαρισμένοι πολιτικοί του δικοματισμού θα έπρεπε να ανατρέξουν στις δικές τους δηλώσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα το πολιτικό-δημοσιογραφικό κατεστημένο, χωρίς καμία ενοχή, δημιούργησε, εξέθρεψε και γιγάντωσε τη φωλιά για να γεννηθεί το αυγό του φιδιού.
Έτρεχαν οι δημοσιογράφοι να βρουν "αγανακτισμένους" στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, αγνοώντας επιδεικτικά τις φωνές διαμαρτυρίας πως δεν είναι απλά αγανακτισμένοι αλλά είναι Χρυσαυγίτες. Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ, κι όταν το μάθαιναν, απλά διέγραφαν την πληροφορία. Κάλυψαν την είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή χωρίς καν να προβληματιστούν για το φαινόμενο ανόδου του φασισμού. Και ενίοτε, ορισμένοι, τολμούσαν να εξισώνουν τους αριστερούς με τους φασίστες. Χωρίς πάλι καμία ενοχή. Και φυσικά κουβέντα δεν έλεγαν για τις φασιστικές, τραμπούκικες επιθέσεις των Χρυσαυγιτών ενάντια σε μετανάστες. Όχι παλαιότερα, τώρα, μετά τις εκλογές της 6ης Μάη που καθημερινά εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό. Έκαναν τη δική τους, μαύρη προεκλογική εκστρατεία. Και πάλι στα ΜΜΕ σιωπή για αυτά. 
Στο επεισόδιο που θα έχει συνέχεια, παρενέβη ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης. Με δήλωση του σημειώνει: "Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι".
"Νομίζω ότι δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας. Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί …δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ". 
 
Ματίνα Παπαχριστούδη

Αναδημοσίευση από το themediaproject.gr.