Απολύσεις από τη Solar Hellas στη ΒΙ.ΠΕ Πάτρας


Αναδημοσίευση από το attacktv.gr:

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι περίπου 100 εργαζόμενοι της εταιρείας Solar Cells Hellas, για τις 9 απολύσεις συναδέλφων τους μετά από απόφαση που έλαβαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης.  
Η εταιρεία Solar Cells Hellas, εργοστάσιο της οποίας λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, αφού έβγαλε  τις προηγούμενες μέρες σε αναγκαστική άδεια τους εργαζόμενους, χθες ανακοίνωσε τηλεφωνικά τις απολύσεις εργαζομένων, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσει και για άλλους την ίδια τακτική. Η εταιρεία, ιδιοκτησίας του Δημ. Παναγάκου, εντάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε διάφορα αναπτυξιακά και επιδοτούμενα προγράμματα και στο παρελθόν είχε φτάσει να απασχολεί περί τους 250 εργαζόμενους, συμβασιούχους και αορίστου χρόνου. Στη συνέχεια, άρχισε να μειώνει σταδιακά το προσωπικό, είτε με απολύσεις, είτε με το καθεστώς της διαθεσιμότητας.  Την ανεξέλεγκτη δράση του ιδιοκτήτη της, ενισχύει η προσωπική φιλική του σχέση με τον Νίκο Παπανδρέου, έναν βουλευτή και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη στην Αθήνα, ενώ τη διεύθυνση του εργοστασίου της Πάτρας έχει αναλάβει ο Καλαβρυτινός Δήμος Βαρβιτσιώτης.
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Μπρούλιας μιλώντας στο attacktv.gr δήλωσε ότι από την πλευρά τους θεωρούν παράνομες τις απολύσεις αναφέροντας ότι πέντε εκ των απολυθέντων είναι ιδρυτικά μέλη του σωματείου. Επίσης, τόνισε ότι εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, προετοιμάζουν παράλληλη ενημέρωση φορέων, πολιτικών προσώπων και κρατικών υπηρεσιών, από τους οποίους θα ζητήσουν υποστήριξη.
 Για το θέμα έχουν ήδη καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή, οι βουλευτές Αχαΐας Μ. Κυριακοπούλου και Ν. Τσούκαλης.